MÜZİK

Unutulmaz konserler

Konserleri çok özledik.

Canlı performansların insana yaşattığı yoğun duyguları online konserlerde bulabiliyor muyuz tartışılır. Bu dönemde sahne önünden en sevdiğimiz sanatçıya eşlik edemiyoruz, efsane konserlerin kayıtlarını izleyerek “Ne konserdi ama!” hissini çok özlüyoruz.

Sahnedeki isimlere son sesimizle eşlik ettiğimiz günleri düşündükçe siz de “Canlı her zaman daha heyecanlı” demiyor musunuz? O hisleri hatırlamanız için bir kaç konser önereceğiz. İyi eğlenceler!


Sanatçı: Coldplay
Konser tarihi: Kasım 2019
Konser mekanı: Londra, Natural History Museum
Süre: 1 saat 9 dk

Bu listeye Coldplay ile başlamak mecburi değil zorunludur. :) Kendileri son yılların en çok konuşulan albümlerinin yanı sıra en unutulmaz konserlerine imza attı. Son albüm tanıtımlarında artık konser veremeyeceklerini duyursalar da biz umudu kesmiyoruz. Chris Martin’in sesiyle tüylerinizin diken diken olmasına hazırsanız, zaman kaybetmeden izlemeye başlayın.

Coldplay Live at the Natural History Museum, London 25/11/2019 - Full Concert [HD] - Everyday Life


Sanatçı: The National
Konser tarihi: Şubat 2014
Konser mekanı: Sydney Opera House
Süre: 2 saat 15 dk

The National son dönemlerde ülkemize gelmesini sabırla beklediğimiz gruplardan biriydi. Sahne performansları en az kayıtları kadar profesyonel olan grubun Sydney Opera House’taki efsane konseri bu listenin en iddialı kayıtlarından biri. O dönemde “Trouble will find me” albümleriyle tüm dünyayı kasıp kavuruyorlardı. İzlediğinizde siz de fark edeceksiniz, yeni albümleriyle beraber gelen  taze enerjileri konseri bambaşka bir deneyime dönüştürüyor.

The National - Live at Sydney Opera House


Sanatçı: Radiohead
Konser tarihi: Eylül 2016
Konser mekanı: Lollapalooza Festival, Treptower Park, Berlin
Süre: 2 saat 8 dk

Söz konusu Radiohead’se gerisi teferruattır diyor ve sizi Radiohead’in Lollapalooza’daki muazzam performansına yönlendiriyoruz. 2 saatlik şölene hazır olun.

Radiohead - Live in Berlin (September 2016)


Sanatçı: Tame Impala
Konser tarihi: Haziran 2019
Konser mekanı: Glastonbury Festival
Süre: 1 saat 27 dk

Efsane bir Glastonbury performansı daha… Bu sefer daha yeni bir tarih ve daha deneysel bir isim. Pandemi sebebiyle son albümün tanıtım turnesini iptal etmek durumunda kalan Tame Impala’nın 2019’daki Glastonbury performansı, orada olanların anlata anlatabitiremediği şahane bir deneyim olarak kayıtlara geçti.


Sanatçı: Alt-J
Konser tarihi: 2015
Konser mekanı: Chapelle des Beaux-Arts
Süre: 1 saat 10 dk

En sevilen deneysel gruplardan Alt-J, canlı performanslarında dinleyicileri her zaman şaşırtmayı başarıyor. Aşağıdaki videoyu izleyerek siz de bu deneyimin bir parçası olabilirsiniz. Mekanın dokusu performansın etkisini ikiye katlıyor.



Sanatçı: Pink Floyd Tribute
Konser tarihi: 2011
Konser mekanı: Liverpool
Süre: 2 saat 19 dk

Wish You Were Here, Comfortably Numb, Another Brick in The Wall gibi klasik parçaların yıllandıkça daha da iyi olduğunu fark ettiren bir konser.

The Pink Floyd Tribute Show (2011) Full- Live From Liverpool


Konserin heyecanını artıracak küçük bir tüyo: Eğer izleyeceğiniz bir konserin linkini arkadaşınızla paylaşıp, eş zamanlı olarak izlerseniz konser sonunda görüntülü konuşma ile konser kritiği yapabilirsiniz.