MÜZİK

The Black Eyed Peas’i Nasıl Bilirdiniz?

Peki grubun Fergie'den önce bir solisti daha olduğunu ve popülerleştikleri dönemin tam da Fergie ile çalışmaya başladıkları zamana denk geldiğini biliyor musunuz?

The Black Eyed Peas 2010’ların başında hit şarkıları, durmak bilmeyen ritmleriyle her partinin gözde grubuydu. Fergie gruptan ayrıldıktan sonra will.i.am, Taboo ve apl.de.ap yollarına devam ettiler, hatta en son şöyle bir film müziği yayınladılar. Ama tabi artık bildiğimiz The Black Eyed Peas değiller.

Peki o zamanlar onları bu kadar hit yapan neydi? Bir defa kombinasyon olarak 3 erkek ve bir kadından oluşan fazla rap grubu yok. Hafızamızda 2000’lere kadar müzik yapan SPOOKS  grubundan başkası gelmiyor. Gruptaki herkesin farklı yetenekleri olması, will.i.am’in teknoloji ve görsel tasarıma olan tutkusu, Taboo’nun şarkı sözleri, Fergie’nin vokal kabiliyeti… The Black Eyed Peas popülerliğinin zirvesinde olduğu dönemlerde, 52. Grammy Ödülleri’nden 3 heykelle dönmüştü.

Peki grubun Fergie’den önce bir solisti daha olduğunu ve popülerleştikleri dönemin tam da Fergie ile çalışmaya başladıkları zamana denk geldiğini biliyor musunuz? Grubun kurulduğu andan itibaren 5 sene solistlik yapan Kim Hill, tam da bu kırılma anında prodüktörlerden gelen “biraz daha seksi” olması gerektiği yorumlarına itiraz etmiş ve gruptan ayrılmış. Bu dönemde olanların sadece kendisinin kararı olduğunu kimseyi suçlamadan şu güzel BBC belgeselinde anlatmış. Hatta sonlara doğru “Fergie ile hiç tanışmadım. Ama karşılaşsam ona hemen sarılırdım ve birbirimize “yaptığın işin ne kadar zor olduğunu bir tek ben anlıyorum” derdik, diyor.

İşte bu şarkı da henüz küçük sahnelerde çalan The Black Eyed Peas’den bir şarkı…

The Black Eyed Peas - What It Is (Official Music Video)