MÜZİK

Taze Bir Ses: Zeynep Bastık

Düzenli olarak paylaştığımız #TazeBirSes yazılarını takipte kal. Keşif yolculuğumuza sen de katıl.

Biletleri Gör!

Zeynep Bastık, tertemiz sesiyle Youtube’da 10 milyondan fazla insana ulaşmış taze bir yetenek. Ses rengiyle hemen kadrajımıza takıldı ve kendisinin daha önce neler yaptığını merak ettik. Son günlerde Ezhel’in “Felaket” şarkısını yeniden yorumladı ve tüm sosyal medya platformlarında gündeme oturdu. Hatta şarkının orijinal versiyonundan daha iyi bir yorumlama olduğunu söyleyenler var. Ama konumuz bu değil. Konumuz, Zeynep’in alternatif çizgilerde gezinen orijinal ses rengi.

Önce her yerde karşımıza çıkan, dinlemelere doyamadığımız şarkıyı bi’ dinleyelim.

 

Felaket (Akustik) - Zeynep Bastık


FE-LA-KET! Bu kız bi’ afet. 

1991 Doğumlu Zeynep’i aslında henüz 19 yaşındayken Murat Dalkılıç düetlerinden tanıyormuşuz. Evet, o Zeynep bu Zeynep arkadaşlar. O günlerde; pop müzik kulvarına daha yakın durduğu için, alternatif müzik türlerini tercih edenler bu güzel sesi keşfedememiş olmalı ki akustik cover’ları sayesinde bir anda zirveye yerleşti.


Müzik, dans, oyunculuk… Zeynep tam bir yetenek fabrikası!

Müzisyen kimliğinin yanında oyunculuk da yapıyor. Hatta bir dönem Anadolu Ateşi’nde dans ettiğini de öğrendik. Açıkçası şaşırdık fakat kamera karşısındaki duruşundan bunu tahmin etmeliydik. Nasıl da yakışıyor ekrana… Her akustik performansında; onu önce gülümserken sonra da şarkının duygusuna girerken görüyoruz.


Gelelim yeni şarkılarına!

Tam bir yeni nesil sanatçı gibi davranıyor ve YouTube kanalını çok aktif kullanıyor. Çağın gereklerine uyum sağlıyor ve her hafta yeni bir video yayınlıyor. Geçiğimiz haftalarda yeni teklisini yayınladı. Onun akustik performanslarına alışkın olanlar, yeni şarkısını biraz yadırgamış anlaşılan. Yorumlardan böyle anlaşılıyor. Fakat kendisi bu yorumlara gayet yapıcı bir şekilde cevap vermiş. Bizden sana kocaman bir alkış Zeynep!

Zeynep Bastık - Her Yerde Sen (Official Video)

Canlı dinlemek şart!

Bu masalsı sesi sadece YouTube’ta dinlemek yetmez elbette. En yakın tarihteki konserlerine göz atmak gerek. Bu aralar Türkiye turnesine çıktığını hatırlatalım. Size en uygun konseri seçip biletinizi alın, canlı performansları da Youtube videoları kadar iyi mi, kendiniz karar verin.