MÜZİK

Taze Bir Ses: Sena Şener

Düzenli olarak paylaşacağımız #TazeBirSes yazılarını takipte kal. Keşif yolculuğumuza sen de katıl.

Biletleri Gör

Sena Şener’in adını duymamış olabilirsiniz ama şarkılarını bilmemeniz imkansız. YouTube’daki şarkıları milyonlarca kez dinlendi, klipleri her yerde dönüyor. Kendisi henüz 19 yaşında. Sesinden ve melankolik şarkılarından bunu tahmin etmek güç. Onu dinleyince 19 yaşına 19 tane ömür sığdırdığını düşünüyor insan. Sena’yı Sena yapan ise şarkı sözlerini kendisinin yazması. Yazdığı satırlar herkese dokunuyor, hepimizi bir şekilde yakalamayı başarıyor.

Şu anda 19 yaşında olduğunu düşününce, müziğe 9 yaşında başlamasına şaşırmıyoruz. Zaten yetenek dediğimiz şey böyle bir şey değil mi? Hürriyet’teki röportajında şöyle anlatmış kendini: “Dokuz yaşındaydım, evde duran gitarı aldım ve babama götürüp bana çalmayı öğretmesini istedim. Birkaç gün içinde basit akorlarla şarkılar çalıp söyleyebiliyor duruma geldim.”

Adettendir, yeni yıldızı parlayan genç isimleri tanımak için çocukluklarını öğrenmek isteriz. Sena Şener’in çocukluk yolculuğu farklı farklı şehirlerden geçiyor. Aslen Kahramanmaraş doğumlu. Ardından Antep, İzmir ve İstanbul’a düşmüş yolu. Çok uluslu bir proje gibi adeta. Bu durumda şarkılarında farklı kültürlerden esintiler yakalamamız çok olağan oluyor.

Mutlaka dinlemeniz gereken şarkılar:

Sena Şener’in farklı kültürlerden beslendiğini söylemiştik. Tam da bu cümleyi kanıtlayan bir şarkıyla tanıdık onu. Feel şarkısı sayesinde Mahmut Orhan’la birlikte rekorlar kırdılar. Sabahları radyoda duyduğumuzda bütün gün dilimize dolanan şarkılar olur ya, Feel öyle bir şarkı işte. Bu şarkıyı bilmeyen yok. Belki şimdi dinleyince “Aaaa bu şarkı o şarkıymış.” diyeceksiniz.

Mahmut Orhan - Feel feat. Sena Sener (Official Video) [Ultra Records]

Sırada “Sevmemeliyiz” var. 11 milyon kez dinlenmiş olması bizi şaşırtmıyor. Öyle bir dönem vardı ki her radyoda aynı anda bu şarkı çalıyordu. Şimdiden Türkçe klasikler arasına girdi diyebilir miyiz? Gönül rahatlığıyla evet. Dinlemeden geçmeyin.

Sena Şener - Sevmemeliyiz

Birazdan dinleyeceğiniz şarkı bağımlılık yapabilir, dikkat edin. :) Kendi kendinize “Bak bana, bak bana” diye mırıldanmaya başlayabilirsiniz. Çünkü Sena Şener’in sesinin böyle bir etkisi var.

Sena Şener - Bak Bana

Bu taptaze sesi sahnede canlı dinlemek hem kulaklarınıza hem de ruhunuza iyi gelecek. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Sena Şener konserlerini aşağıda bulabilirsiniz. İleri tarihli konserleri ise web sitemizden takip edebilirsiniz.