MÜZİK

Taze Bir Ses: Sedef Sebüktekin

Düzenli olarak paylaştığımız #TazeBirSes yazılarını takipte kal. Keşif yolculuğumuza sen de katıl.

“Taze Bir Ses” serisine taptaze bir isimle devam ediyoruz. Bu defa sizi Sedef Sebüktekin’le tanıştıracağız. Sedef Sebüktekin 1990 yılında doğmuş, İstanbul’da büyümüş. Instagram’daki paylaşımlarına bakarsak acayip eğlenceli bir karakteri var. Kedilerle arası baya iyi ama bunun konumuzla bir ilgisi yok. :) Sesi öyle sükunetli ki dalgasız denizleri, gün batımı saatlerini hatırlatıyor. Ona bir tane gitar verin ve herkesi hipnotize etmesini bekleyin. Şarkı sözlerini çoğunlukla kendi yazıyor. Fazlasıyla romantik ve naif bir çizgisi var. Aklınıza sıradan aşk şarkıları gelmesin. Günlük hayattaki durumları, sevgilisini uyurken izleyişini, kafein ihtiyacı duyduğu anı taşıyor şarkılarına. Türkiye’deki bağımsız müziğin en parlak isimlerinden biri olarak görüyoruz onu.

Kimleri dinliyor peki?

Yerli sahneden Duman, Tarkan, Yasemin Mori. Yabancı sahneden ise The Beatles, Bonobo, CSNY. “O, olmasa bugün bu müziği yapamazdım.” dediğin biri var mı? sorusuna, The Beatles cevabını vermiş.

Mutlaka dinlemeniz gereken şarkıları:

İlk çıkışını “Sen İstersin” şarkısıyla yaptı. Bu şarkı geçtiğimiz günlerde Spotify’da 1 milyon dinlemeyi geçti. Şarkıyı henüz dinlememiş olanlardansanız daha fazla zaman kaybetmeyin. Dinledikten sonra bu keşif için bize teşekkür edeceksiniz.

Sedef Sebüktekin - Sen İstersin (feat. Canozan) (Audio)


En tatlı şarkılarından biri de “Seni Uyurken İzlemek”. Şarkının naif sözleri, Sedef Sebüktekin’in yumuşacık ses tonuyla bir araya gelince ortaya muazzam bir şarkı çıkmış.



SofarIstanbul’da başlayan yolculuğu Salon IKSV’ye, Zorlu PSM’ye kadar uzandı. Onu ilk Sofar sayesinde keşfetmiş ve “Bul Beni” adlı şarkısına hasta olmuştuk. İlgili şarkıyı hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Sedef Sebüktekin - Bul Beni | Sofar Istanbul


Sedef’le yaptığımız röportajı izlediğinizde onun melankolik karakterinin yanı sıra ne kadar eğlenceli biri olduğunu da fark edeceksiniz.

Biletix Röportaj Serisi | Lafa Tuttuk #4 - Sedef Sebüktekin