MÜZİK

Taze Bir Ses: Naaz

Düzenli olarak paylaştığımız #TazeBirSes yazılarını takipte kal. Keşif yolculuğumuza sen de katıl.

“Taze Bir Ses” serimizin sınırlarını biraz daha genişletiyoruz ve sizi Naaz ile tanıştırmak istiyoruz. Irak kökenli fakat Hollanda çıkışlı Naaz kariyerinin tohumlarını küçücük odasında ekmiş. Ailesi ilk başlarda kendisini desteklememiş ve onların desteğini almak için epey uğraşmış. Tüm olanaklarını kullanarak kendi odasında şarkılar kaydetmiş. En büyük silahı şarkı sözleri. Sesinin etkisi bir yana, kelimeleri öyle düzgün telaffuz ediyor ki tertemiz şarkılar dinletiyor bize. 19 yaşında bu kadar vurucu şarkılar yapabiliyorsa, 5 yıl sonra tozu dumana katacağı kesin. Şimdiden İngiltere listelerinde adını görüyoruz. Avrupa’da konserler vermeye başladı bile.

  • Müzik Türü: Quirkpop 

İlk çıkış yaptığı şarkıyla keşfetmeye başlayalım: Words

Naaz - Words (Official Video)

Size de biraz Tove Lo’yu anımsattı mı? Haksız sayılmazsınız. Naaz’ın ilk izlediği konser Tove Lo ve Lorde konseriymiş. Dolayısıyla müziğinde ikisinden de izler bulabiliyoruz. Kendini hiç bir zaman geleneksel yöntemler ya da alışılmış enstrümanlarla sınırlandırmamış. Yeri geldiğinde kaşığı hatta çay bardağını bile enstrüman olarak kullanmış. Çok yetenekli sanatçıların hikayelerinde karşılaştığımız dahice detaylar Naaz’ın hikayesinde de var.

Tove Lo ve Lorde’nin yanı sıra Kanye West gibi farklı kulvardaki insanlardan da ilham almış. Her şeyden ilham alınabileceğini, her koşulda müzik yapabileceğini Kanye’den öğrenmiş mesela.

İkinci şarkısını dinlediğinizde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız: Loving Love

Naaz - Loving Love (Official Video)

Az bütçe ile çektiği klibin bile alt mesajları var. Tabii en güçlü mesajları şarkı sözleriyle veriyor. Bu şarkıda “aşka aşık olmak için fazla meşgul olduğumuzu” söyleyip bizi düşünmeye sevk ediyor. 13 yaşında çalmaya başladığı piyano ve gitarı da şarkıya ustaca yediriyor. Her şeye yeni başlamasına rağmen amatör bir nota duymak mümkün değil. Yola ilk çıktığında elindeki en değerli şey yeteneği ve samimiyeti muhtemelen. Başarısının sırrını da bu iki şeyde aramalıyız.

Sahnede çalmayı en sevdiği şarkı: Can’t

Bu şarkıyı söylerken kendini çok duygusal hissediyormuş. Şarkıyı dinlerken aynı yoğun duyguları siz de hissedeceksiniz.

Naaz - Can’t (Official Video)

Bu klibin altında çok tatlı bir not bırakmış bize. Diyor ki “Odama hoş geldiniz. Burada yapamayacağım hiç bir şey yok.” Tüm hayallerinin odasında başladığını ve oradan gerçekleştiğini düşününce insanın içinden kocaman bir Bravo geçiyor. Bravo Naaz!

Moralinizi yükseltecek kadar güçlü bir şarkısını daha önerelim: Up To Something

Naaz - Up To Something (Official Video)

Eğer Jane, Tove Lo ya da Lorde seviyorsanız Naaz’a çoktan ısınmışsınızdır. Spotify hesabından tüm şarkılarını aralıksız dinleyebilirsiniz. Instagram hesabı ise burada.

Ülkemize gelmesini dört gözle bekliyoruz. Şimdilik onu sadece İngiltere, Fransa ve İrlanda’da dinleyebiliyoruz.