MÜZİK

Taze Bir Ses: Charlotte Lawrence

Düzenli olarak paylaştığımız #TazeBirSes yazılarını takipte kal. Keşif yolculuğumuza sen de katıl.

Charlotte Lawrence, küçük yaşından itibaren hayatta ne yapmak istediğini bilen şanslı insanlardan biri. Henüz 18 yaşındayken, yeteneğini tüm dünyaya kanıtlamış durumda. Müzik yolculuğundaki başarısı her geçen gün katlanarak artıyor. Her gün daha fazla müziksevere dokunuyor.


  • Doğum tarihi: 8 Haziran 2000
  • Müzik Türü: Pop rock – folk pop
  • İlham aldığı isimler: Patti Smith, SZA, Bon Iver, Lorde

Kendisi ilk kez “Sleep Talking” şarkısıyla radarımıza girmişti. Bu şarkının enteresan bir hikayesi var. Charlotte’un eski erkek arkadaşı uykusunda konuşuyor ve Charlotte bu şekilde aldatıldığını öğreniyor. Ardından bu şarkıyı ona ithafen yazıyor ve ekliyor: “Bu şarkının onun hakkında olduğunu biliyor.”

Belki de folk-pop türündeki şarkılarının duygu yoğunluğu yaşadığı bu dramatik olaylardan kaynaklanıyordur. Sesi 18 yıldır müzik yapan biri kadar olgun ama aynı zamanda 18 yaşındaki bir sanatçı gibi taze.

Charlotte Lawrence - Sleep Talking


Temel olarak, Charlotte Lawrence şarkı sözlerinde çok kişisel temalarla ilgileniyor. “Şarkılarımın çoğu gerçekten yaşanmış hikayeler hakkında. Eğer bir erkeğe kızarsam ya da önceki gece panik atak geçirirsem, bunun hakkında yazarım. ”  Örneğin “Keep mu up” şarkısındaki anksiyete kırıntıları buna çok iyi bir örnek olabilir.

Charlotte Lawrence - Keep Me Up (Official Music Video)


Bu kadar genç ve tecrübesiz olmasına karşın star aurası nereden geliyor merak ettik ve ebeveynlerinin de kırmızı halılara alışkın olduğunu öğrendik. Babası, ABD’deki en başarılı dizi ve program yapımcılarından biri olan Bill Lawrence, annesi ise Scrubs ve CSI: Miami dizilerinden tanıdığımız Christa Miller. Kısacası, yetenek onun DNA’sında var. İlerleyen dönemlerde şarkıcı ve söz yazarı olarak kendisini farklı projelerde göreceğimize eminiz. Önümüzdeki günlerde çeşitli Avrupa şehirlerinde konserler verecek. Avrupa’daki programına göz atmak isterseniz, buraya tıklayarak biletlere ulaşabilirsiniz.

Bu demek oluyor ki okyanus ötesinden gelen Charlotte Lawrence, Avrupa listelerinde de iddiasını konuşturuyor. Yakın zamanda onu İstanbul’da dinlesek harika olmaz mıydı? Şimdilik Spotify’da takibe alarak, yeni çıkaracağı teklileri beklemede kalalım.