MÜZİK

Dimash Qudaibergen “Stranger Tour”

Işık ve karanlık, ay ve güneş, gündüz ve gece... Bu turnede hepsi var!

Işık ve karanlık, ay ve güneş, gündüz ve gece.

Zıtlıkların mücadelesinde ışığın her zaman galip geldiği “Stranger” turu, Türkiye ve Ermenistan’daki konserlerle seyircilerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

Gelin, hem sanatçıyı biraz daha yakından tanıyalım hem de bu eşsiz turu detaylıca inceleyelim.

Dimash Qudaibergen Kimdir?

Dimash Qudaibergen, Kazakistanlı ünlü bir şarkıcı. 24 Mayıs 1994’te Kazakistan’ın Aktöbe şehrinde doğdu. Çocuk yaşta müzikle ilgilenen Dimash, 2012 yılında Kazakistan’da “İlahi Talant” adlı yetenek yarışmasında birinci oldu.

Daha sonra “The Voice of Ukraine” yarışmasına katılan Dimash, orada da büyük bir başarı elde etti. 2017 yılında ise Çin’de yayınlanan ses yarışmasında yarışarak Çin’de tanınmaya başladı. Çin’deki başarısının ardından 2018 yılında Kazakistan’ın Eurovision temsilcisi olarak seçildi ve yarışmada “Otny” adlı şarkısıyla ülkesini temsil etti.

Dimash Qudaibergen, kazandığı pek çok ödülle birlikte başarısını hem Asya kıtasında hem de uluslararası sahada kanıtlamış olan sanatçı şarkılarıyla milyonlara ulaşıyor.

Dimas Qudaibergen Müzik Tarzı ve Önemli Şarkıları

Dimash - SOS | 2021

Dimash Qudaibergen’in müzik tarzı genellikle pop, pop-rock ve balladlar üzerine kurulu. Kendine özgü sesiyle bilinen sanatçının şarkıları güçlü bir duygusal etkiye sahip. Qudaibergen, Kazakistan’ın geleneksel müziklerinden de esinleniyor ve bazı şarkılarında o unsurları da kullanıyor. Müziğini genel çerçevede modern pop olarak tanımlayabiliriz.

Yedi ayrı dilde şarkı söyleyebilen Dimash’ın eşsiz bir sesi var. Kendisi 6 oktav, 4 nota ve 1 yarı ton olmak üzere nadir bir ses aralığına sahip.

En önemli hit parçaları arasında “SOS”, “Give Me Love” ve “Dastan” gibi parçalar yer alıyor.

Dimas Qudaibergen “Stranger” Turu

Dimash Qudaibergen “Stranger” albümünü 2021 yılında çıkardı. Albümdeki şarkılarsa ağırlıklı olarak Dimash’ın duygusal ve romantik tarzını yansıtıyor. “Stranger”ın bir diğer önemli özelliği ise Dimash’ın ilk İngilizce albümü olması. Bu nedenle uluslararası bir nitelik taşıdığını da söyleyebiliriz.

“Stranger” gösterisini ilk kez 2022 yılında Kazakistan’da sergileyen sanatçı, güçlü ve duygusal sesini dünyadaki sevenleriyle buluşturmaya devam ediyor…

Konsept olarak tamamen yenilikçi ve farklı bir perspektif benimseyen tur; ışık ve video efektlerinin bol bol kullanıldığı dinamik bir sahne performansı ve onlarca kostüm ile izleyenleri büyülüyor.

Şovun teması ise “Aşk, aşk ille de aşk!’’.

6 Mayıs Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda sahne alacak olan Dimash’ın bu eşsiz performansını dinlemek isteyenler biletlerini şimdiden alabilir. Romantizmin havada uçuşacağı bu performansta aşkın büyüsüne kapılmaya hazır olun!