MÜZİK

Simge Sağın Kimdir?

Milyonların tanıdığı Simge'yi Bazen albümündeki parçaları takip ederek tanımaya çalıştık.

En Yakın Tarihli Simge Konseri

Simge Harbiye Açıkhava’da ilk konserini vererek pop müzikte yerinin kalıcı olduğunu kanıtladı. Peki her şarkısıyla dinleyici kitlesini genişleten, adını giderek daha sık duymaya başladığımız Simge kimdir? Şarkıları üzerinden, sesini ve tarzını biraz inceledik.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunu Simge eğitimiyle sesinin kalitesini pekiştirmiş. Serdar Ortaç, Kıraç gibi isimlere vokalistlik yaptıktan sonra Mış Mış şarkısıyla adını duyurmaya başladı. Riff Cohen sevenlerin hemen tanıdığı melodisiyle şarkı kısa sürede dillere dolandı.

 

Ayrılığı kendine bazen yediremeyen, acı çeken, ağlayan hikayeleri ve bir yandan da eğlendiren dans baladlarıyla yoluna devam etti. Ben Bazen de bunlardan biri. Sözleri depresif, altyapısı elektronik bir dans parçası.

 

Ama sahnedeki Simge bambaşka. Sakin grubundan tanıdığımız Onur Özdemir’in parçası Hu, sesini daha nağmeli kullandığı örneklerden. Kimi satırlarda Sezen Aksu havası dahi hissediliyor. Zaten Sezen Aksu da kendisine destek veren isimlerden.

Rubato & Simge - Hu

Simge’nin ses aralığını ve tarzını en iyi Youtube kanalında yayınladığı akustik serisinde duyabilirsiniz. Sosyal medyada paylaşımlarıyla sesini duyuran, okuldaşı Deniz Aygül’ü de sahnesine konuk ederek gençlere destek vermekten çekinmediğini göstermiş.

 

Simge ft. Deniz Aygül - Aşkın Olayım ( Akustik Live Versiyon )

 

1.3 M Instagram takipçisiyle oldukça geniş bir fan kitlesi olan Simge çoğunlukla spor tutkusunu ve sahne fotoğraflarını paylaşıyor. Ayrıca kendisi bir karavan ve kamp tutkunu.

https://www.instagram.com/p/CC3Ynm4gzED/