MÜZİK

Şiir gibi bir konsere hazır olun: Tom Odell yeniden İstanbul’da!

Başarılı İngiliz İndie Pop sanatçısı ile yeniden buluşuyoruz!

2013 yılında çıkardığı “Long Way Down” albümü ile müzik piyasasına damga vuran Tom Odell ile yeniden buluşmak için gün sayıyoruz. 2016’da 15 teklinin yer aldığı “Wrong Crowd” albümünü çıkaran sanatçı aradan kısa bir zaman geçmeden İstanbul’a gelmiş ve büyük bir hayran kitlesi ile karşılaşmıştı. 2018’deki “Jubile Road” albümünden sonra tekrar İstanbul’a gelen Odell, 3.000’i aşkın hayranına unutulmaz dakikalar yaşatmıştı. 2021 yılında “Monsters” adlı albümü yayınlayan Tom Odell, seriyi bozmuyor! BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı 1 Temmuz 2022 Cuma günü KüçükÇiftlik Park’a geliyor.

2012’den Günümüze; Tom Odell

2012 yılında müzik kariyerine başlayan, Another Love ve Heal adlı parçalarıyla büyük bir çıkış yakalayan Tom Odell’in ilk yılında BRIT Awards alması pek de şaşırtıcı değil. “Wrong Crowd” albümünün kısa filme uyarlanması sanatçının çok yönlülüğünün kanıtı. Senaryosunu Tom Odell’in kaleme aldığı kısa film, masumiyet ve yalnızlık temalarını işlemesi ile ilgi uyandırmıştı.

Yavaş yavaş günümüze doğru gelirken Jubilee Road’dan geçelim. 2018 yılında Londra’daki yaşamından ilham alarak çıkardığı albümde Tom Odell, Alice Merton ve Rae Morris gibi sanatçılarla da düet yaptı. Düete konu olan parça ise hala kulaklarımızda: “Half As Good As You”

“If I ever find anyone half as good as you,
I think maybe that would do.
If I ever find anyone half as good as you,
I think maybe that would do.”

Tom Odell - Half As Good As You (Official Video) ft. Alice Merton

2000’lerin Jeff Buckley’si: Thomas Peter Odell

Elton John ve Leonard Cohen dinleyerek büyüdüğünü söyleyen Tom Odell’ın şarkılarında büyük yıldızların esintilerine rastlamak mümkün. Dingin müziğiyle içimize işleyen sanatçı son albümü Monsters’ı geçtiğimiz yıl yayınladı. Billboard dergisinin üstü kapalı bir şekilde “Jeff Buckley” benzetmesini yaptığı Odell’in duygusallığı da insanı derinden etkileidği aşikar. Geçmiş çalışmalarına kıyasla daha karamsar bir atmosferin hakim olduğu albümde XXXTentacion, Drake ve Travis Scott gibi sanatçılardan ilham aldığını söylemeden geçmeyelim.

Isınma Turları

1 Temmuz Cuma akşamı için yavaş yavaş moda girerken Avrupa turnesi kapsamında Epifoni Organizasyonu ile sahneye çıkacak Tom Odell hakkında bir küçük uyarı yapalım; ülkemizde daha önce verdiği konserlerinin biletleri haftalar öncesinden tükenmişti. Tom Odell’in aynı coşkuyu yeniden estireceğine şüphe yok! Kaçırmak istemiyorsanız bile konusunda hızlı davranmanızı tavsiye ediyoruz.

Her zamanki gibi konser öncesi çalma listeleriyle ısınmak isteyenleri aşağıya alalım!

Tom Odell