MÜZİK

Tüm Türkiye’nin ‘Yana Yana’ dinlediği isim: Türk müzisyen ve söz yazarı Semicenk

Son zamanların en sevilen müzisyeni Semicenk'i mercek altına alıyoruz!

Sadece notalardan değil, içlerinde taşıdıkları hikayelerden beslenen bazı özel sanatçılar vardır. Cenk Baş ya da herkesin bildiği sahne adıyla Semicenk, işte tam da böyle bir isim.

Gelin, Semicenk’in müzikal yolculuğuna daha yakından göz atalım!

Rüya Gibi Başlangıç: Semicenk’in O Ses Türkiye Macerası

7 Ekim 1998 tarihinde Ordu’da doğan Semicenk, sıra dışı vokal yeteneği ve benzersiz müzik tarzıyla dinleyicileri etkileyen genç bir yetenek.

Öyle ki sanatçı son dönemlerde müzik listelerinin zirvesini başkalarına bırakmıyor!

Semicenk, 2019’da O Ses Türkiye’ye katılarak büyük bir çıkış yapmıştı. Yarışmada Hadise’nin ekibinde yer alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu deneyim, onun için sadece bir başlangıçtı. Sanatçının asıl hedefi ise müziğin içinde kendini ifade etmek ve özgün bir iz bırakmaktı. O Ses Türkiye sahnesindeki ilk performansı ise hâlâ akıllarda.

Semicenk - Son sözüm (O Ses Türkiye)

Zirveye Yolculuk: Özgün Şarkılar ve Düetler

Semicenk’in müzikal yolculuğu, bestelediği özgün şarkılarıyla adeta yeni bir boyuta atladı.

Sanatçı, Yüzü Tanıdık Değil ve Kalbim Usandı gibi parçalarla ilk imzasını attı. İlk gerçek popülaritesini ise 2021 Aralık ayında yayımlanan Düşer Aklıma isimli single çalışmasıyla yakaladı. Bu şarkı, dinleyicilerin kalbinde yeri doldurulamaz bir konum kazanarak 100 milyondan fazla dinlenmeyi başardı.

Semicenk - Düşer Aklıma

Funda Arar ile seslendirdiği Al Sevgilim düeti ise müzik platformlarında 1 milyondan fazla aylık dinlenmeye ulaştı.

Semicenk & Funda Arar - Al Sevgilim

Sanatçının yayımladığı şarkıların birçoğu 60 milyondan fazla dinlenme elde etti. O Ses Türkiye’den zirveye ulaşmayı başaran Semicenk’in bu zaferi kesinlikle tesadüf değil!

Semicenk’in En Sevilen Şarkıları

Müzikal çeşitliliği ile tanınan Semicenk, 2022 yılında Aşırı Doz adlı EP albümünü dinleyicilerle buluşturdu. Duygusal derinliğiyle dinleyicileri büyüleyen albümde Hangi Yüzüne Konuşacağım, Masal Gibi ve Sevecek Sandım isimli üç parça bulunuyor. Sevecek Sandım, Semicenk hayranlarının favorisi olmuş olacak ki şarkı, 50 milyon barajını geçmiş durumda.

Semicenk - Sevecek Sandım

Sanatçıyı yeni bir 100 milyon zaferine yaklaştıran parça ise yayımlandığı günden bu yana tüm Türkiye’nin dilinde olan Yana Yana. Bu şarkı için Reynmen ile düet yapan Semicenk, Yana Yana isimli single çalışmasıyla müzik sektöründeki yerini garantilemiş durumda. Öyle ki şarkı 90 milyon dinlenmeyi çoktan aştı.

‘’Yana yana sevdik bazen çok kez unutulup/Gidenin ardından hep kahrolan bi’ kul’’

Semicenk & Reynmen - Yana Yana

Sanatçının 100 milyondan fazla dinlenen bir diğer ikonik şarkısı ise 2022 yılında yayımlanan Unutmak Öyle Kolay mı Sandın isimli tekli.

Semicenk - Unutmak Öyle Kolay Mı Sandın

Özgün tarzı ve etkileyici şarkı sözleriyle müzik sektöründe giderek yükselen Semicenk’in favoriler listelerine girmeyen tek bir şarkısı bile yok desek abartmış olmayız. Herkes Gibisin, Dayan, Bozulmuş Kalbim, Canın Sağ Olsun, Geri Dönemedim, Pişman Değilim, Tanrım Reva mı Semicenk’in listeleri domine eden diğer şarkıları.

Müziğin yükselen ismi Semicenk sahnelerde de parlamaya devam ediyor! 

Yayımladığı her müzik çalışmasıyla hayranlarını heyecanlandırmayı başaran Semicenk, sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Sanatçının yaklaşan konser programında ise İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya ve Denizli gibi çeşitli şehirler bulunuyor. Son dönemin en çok dinlenen sanatçısını canlı dinlemek için elinizi çabuk tutun, biletler hızla tükeniyor.