MÜZİK

Salon IKSV Yeni Sezonda Misafir Odasını Genişletiyor!

Programında yine Baltık müzik gruplarına ağırlık veren Salon IKSV bakalım yeni sezonda bizi yine kimlerle tanıştıracak?

Jaakko Eino Kalevi

Finlandiya’da tramvay kullanan Jaakko, kara kışta raylarda gitmekten sıkılmış olacak ki müziğe yönelmiş. Müziğinde hafif bir Air esintisi hissedebilirsiniz ama sanki daha oyuncu bir yapısı var. Bu lepiska saçlı müzisyeni 8 Ekim’de izleyebilirsiniz.

Bilet için tıkla!

Jaakko Eino Kalevi - Deeper Shadows (Official Video)

 

National Theatre Live: Frankenstein

Sherlock Holmes karakteriyle kalbimize taht kuran Benedict Cumberbatch tiyatro sahnesine kim bilir nasıldır? Johnny Lee Miller ile birlikte Danny Boyle yönetmenliğinde sahnelenen  Frankenstein 4 Ekim’de Salon IKSV’den canlı olarak izlenebilecek.

Bilet için tıkla!

 

Liima

Finlandiyalı perküsyonist Tatu Rönkkö ve Danimarkalı indie-rock grubu Efterklang’ın ortak projesi olan Liima oldukça deneysel bir müzik yapıyor. Bir röportajlarında söylediklerine göre İstanbul’da inşaat altındaki bir gece kulübünde 1 hafta boyunca doğaçlama müzik yapmışlar ve sonuçta 3 yeni parça çıkarmışlar. O zaman Liima’nın müziğinde İstanbul’un izlerini duyabiliriz herhalde. 15 Ekim’de kulak verelim.

Bilet  için tıkla!

Liima - Roger Waters (Official Video)

 

Anna RF

Anna RF müziklerini elektro etnik reggae olarak tanımlıyor. Bas gitar, bağlama, kamancha (İran violini) ve vurmalı çalgılardan oluşan grup yer yer göbek attıran, yer yer de efkarlandıran melodilere sahip. İşte buna keşif derim diyorsanız 22 Ekim’de yerinizi alın.

Bilet için tıkla 

 

Avishai Cohen

Caz dünyasının popüler isimlerinden kontrbas sanatçısı Avishai Cohen üçlüsüyle birlikte sahnede olacak.  Özleyenler, daha önce izleyemeyenler ve doyamayanlar için konser 27 – 28 Ekim’de iki gece üst üste Salon’da olacak!

Bilet için tıkla!

Avishai Cohen Trio - Remembering

 

Choir of Young Believers

Broen dizisinin jenerik şarkısı Hollow Talk ile dinleyici kitlesi Danimarka dışına taşan Choir of Young Believers daha önce Chill-out Festival’de çıkmıştı. Demek ki bizi çok sevdiler ki, 5 Kasım’da yeniden buluşuyoruz.

Bilet için tıkla!

Hollow Talk by Choir of Young Believers

 

The Veils

Garanti Caz Yeşili kapsamında 19 Ekim’de Salon’a konuk olan The Veils indieseverleri çok sevindirecek bir grup. Karizmatik müzisyen Finn Andrews  tarafından kurulan grup yıllar içinde dağıldı, yeniden birleşti ama bir o kadar da gelişti. Grubun Lavinia’dan bu yana ne kadar olgunlaştığını görmek için son şarkılarını dinlemek yeterli.

Bilet için tıkla!

The Veils - Low Lays The Devil The Veils [Official Video]

 

Local Natives

Dinlediğimiz ne kadar indie grup varsa hepsi  Pitchfork tarafından keşfediliyor farkında mısınız? Amerikalı grup Local Natives’de sitenin son keşiflerinden. Müziklerinde hafif saykodelik öğeler barındıran grup geçen ay yeni albümleri Sunlit Youth’u piyasaya çıkardı. 24 Kasım’da sahnedeler.

Bilet için tıkla!

Local Natives - Villainy

 

Tellef Raabe

Pitchfork de neymiş,  yerli müzik sitesi Nordik Simit’in keşfi, 25 yaşındaki gotik pop müzisyeni Tellef Raabe sonunda İstanbul’da! Facebook sayfasından Türkiye’deki hayranlarına selamlar gönderen sempatik müzisyen özellikle vokaliyle çok canımızı yakacak gibi gözüküyor.

Bilet için tıkla!

Tellef Raabe - of Smith's Friends (Official Music Video)

 

Oh Land

Ona o kadar alıştık ki her ay konser verse gideceğiz gibi geliyor. Spotify verilerine göre de en çok İstanbul’da dinleyicisi olan Oh Land iki gece üst üste Salon’da. 29 – 30 Kasım’ı kenara not edin.

Bilet için tıkla!

Oh Land - "Renaissance Girls" [Official Music Video]

 

Ev’vel Zaman

Prömiyerini İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan Ev’vel Zaman kentsel dönüşüm üzerine güçlü bir hikaye. Şehrin değişimine ayak uydurmaya çalışan orta sınıf bir aileyi merkez alan oyun 12 Aralık’ta Salon’da.

Bilet için tıkla!

evvel-zaman-ik_nqjikbvjvk

 

 

Plaistow

İsveçli üçlü, Plaistow elektronikle cazı birleştiren enterasan bir grup. Atmosferik tınıları ile sanki kulağınıza deniz kabuğu tutuyormuş gibi hissettiriyor. Ama o kabuk’ta uzaydan gelmiş! 7 Aralık’ta bir gidip bakın.

Bilet için tıkla!

Plaistow - Cube - Live in Montreux 11th July 2014 (2/3)

The Dears

2012’de İstanbul Caz Festivali’ne konuk ettiğimiz The Dears hasret gidermek için yeniden geliyor. Geçtiğimiz yıl yeni bir albüm çıkaran grup 1995’ten beri birlikte. Smiths, Suede gibi indie grupları seviyorsanız Montrealli The Dears tam size göre! Konserleri 11 Şubat’ta!

Bilet için tıkla!

The Comet is Coming

İlhamlarını uzay, bilimkurgu ve B filmlerden alan The Comet is Coming gerçekten de dünyaya yaklaşmakta olan bir yıldızın telaşını yaşatıyor. Kıpır kıpır ritimleriyle farklı bir caz akşamı konseri izlemek isteyenler için 17 Aralık’ta sahnedeler.

Bilet için tıkla!