MÜZİK

Sadece Konserlerde Başına Gelebilecek 10 Durum!

Konserler müziği en çok hissettiğimiz, ruhumuzu ve kulağımızı beslediğimiz anlardan biri. Hele bir de sahnede hayran olduğun sanatçıyı izliyorsan… İşte sadece konserde başına gelebilecek 10 durum:

1-      Telefonda şarkı dinletme klişesi!

Ah, bazı şeylerin modası hiç geçmedi geçmez!

2-      Instagram’ın azizliği!

Tam sevdiğin sanatçı sahnedeyken çok güzel bir fotoğrafını yakalarsın ve o anda Instagram’dan paylaşmak istersin. Ama nafile… O kadar çok kişi aynı anda aynı şeyi yapmaya çalışır ki o fotoğraf bir türlü yüklenmez.

instagram_failed

 

3-      Sahnedeki sanatçı arkadaşınmış gibi hissedersin!

Çünkü o sanatçıyı defalarca sahnede izlemişsindir. Her şarkısında kendine ait bir şeyler yakalamışsındır. O yüzden yakın arladaşlarından daha yakın olmuştur sana. Sanki arkadaşınmış gibi her şeyini bildiğini düşünürsün.

4-      Biletini evde unuttuğunu anladığında başından aşağı kaynar sular dökülmesi!

Ne de olsa bu devirde hala “ Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş” Koş şimdi eve o bileti almaya… Bir de o trafikte konsere yetişmeye çalışmak var ki düşman başına… Neyse ki artık çoğu etkinlikte PDF bilet, mobil bilet gibi seçeneklerimiz var.

5-      Konser sonrası imza qeyfi…

Konserin ilk anından son anına kadar içinde bir umut vardır. Acaba konserden sonra albüm imzalatabilir miyim?

metallica imzalı album

 

6-      Ezbere bilmediğin şarkıları yuvarlama taktikleri

Evet, bunu her birimiz yapmışızdır. Bazı şarkıları adın gibi ezbere bilirsin. Ama bazılarının sadece nakaratları vardır hafızanda. İşte böyle anlarda şarkı sözlerini kimseye çaktırmadan ağzında gevelemeye başlarsın.

7-      Acaba benim en sevdiğim şarkıyı söyleyecek mi?

Konserin başından sonuna kadar bu heyecanı yaşarsın. Senin sevdiğin şarkıyı söylemezse yaşadığın o hüsranı anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır.

8-      Elinde içeçek bir şey varken alkışlamaya çalışmak!

Bazen böyle tatlı çıkmazlara düşüyor insan. Elinde içeçeğin var. O kadar sıra beklemiş almışsın. Ama sahnedekini de alkışlamak istersin. Yere bıraksan olmaz, arkadaşına versen o da alkışlamak ister.

9-      Çektiğin fotoğrafların kapkaranlık çıkması :(

Mekanın ışığına ve senin sahneye olan uzaklığına bağlı olarak değişen bu durum bazen çok üzücü olabiliyor. Senin gördüğün kareyle, çektiğin fotoğraf arasında dünya kadar farklar oluyor. Mesela bu fotoğrafta Travis’in T’sini bile seçemiyoruz :(

1

10-   Tam konser anında telefonun çalması ve açamama sendromu!

Çoğu arkadaşın ve ailen konserde olduğunu bilir. Ama yine de alakasız bir arkadaşın konserdeyken arar. O kalabalıkta telefonu açamazsın, açsan konuşamazsın, açmasan merak edersin.