MÜZİK

Bi’ Dudak, Bi’ Yanak Bir de Edis

Başarılı performans sanatçısı, güçlü bir yorumcu, söz yazarı, oyuncu ve Türk popunun prensi: Edis.

Genç yaşına rağmen Türkiye’nin ve dünyanın müzik sahnesinde hızla yükselen yetenekli sanatçı, çıkış yıllarından beri Türk pop müziğini adeta domine ediyor. Erkek pop müzik sanatçıları arasında parlamaya devam eden Edis, sektördeki büyük bir açığı da kapatmış durumda.

Öyleyse Türk popunun son prensini daha yakından tanıyalım. İşte Edis’e dair tüm bilinmeyenler.

Edis’in Müzikal Yolculuğu: Genç Yetenekten Müzik İkonuna

Kasım 1990’da Londra’da doğan Edis, müziğe olan tutkusunu çok genç yaşlarda keşfetti. Çocukluk yıllarını İzmir’de geçiren başarılı sanatçı, piyano çalmayı öğrenerek müziğin büyülü dünyasına ilk adımını attı. Lise yıllarında da kendisini geliştirmeye devam eden Edis, Galatasaray Üniversitesi’ni kazanmasının ardından ani bir kararla İstanbul’a taşındı. Üniversite yıllarında Dinle Sevgili ve Hayatımın Rolü gibi projelerde oyunculuk sektörüne de adım atan şarkıcı, müzikal kariyeri için ilk gerçekçi adımları da aynı yıllarda attı.

Yayımladığı single çalışmalarıyla Türkiye’nin dikkatini çeken Edis, Benim Ol adlı teklisiyle büyük bir çıkış yakaladı. 2014 yılında yayımlanan şarkı, genç sanatçının sesini müzik dünyasına duyurdu. Öyle ki Benim Ol, Edis’e büyük bir popülerlik kazandırdı. Youtube’da 60 milyondan fazla dinlenme elde eden parça, bugün bile herkesin dilinde.

Edis - Benim Ol (Official Video)

2015’te Olmamış mı?, 2016’da Dudak ve 2017’de Çok Çok isimli üç single çalışması daha yayımlayan Edis, bu parçalarla da beklediği etkiyi yaratmayı başardı. Listelerde bir numaraya yükselen şarkılar, Edis’i Türk pop müziğinin zirve isimleri arasına yerleştirdi. İlk projelerinde Kenan Doğulu, Ozan Çolakoğlu ve Soner Sarıkabadayı gibi büyük isimlerle çalışma fırsatı yakalayan Edis’in başarısı basit bir tesadüf değil aslında.

Edis - Dudak (Official Video)

Dudakların Sihri: Edis’in En Sevilen Şarkıları 

Edis’in en sevilen şarkılarından biri hiç kuşkusuz çıkış parçası olan Dudak. Aşkı ve tutkuyu yansıtan sözleriyle dinleyicilerin kalplerine dokunan parça, sanatçının kariyerinin hitlerinden biri olsa da repertuarında sayısız hazine bulunuyor.

İşte Türk pop müziğinin en özgün ve etkileyici seslerinden biri olan Edis’in en sevilen şarkılarından bazıları:

#1 Roman 

2018’de yayımlanan ilk stüdyo albümü Ân ile listeleri alt üst eden Edis, milyonlarca dinlenme elde eden Roman isimli şarkı ile slow pop türündeki başarısını da kanıtladı. Parçanın klibinde alışılmış Edis kliplerinin dışına çıkan sanatçı, bugün hâlâ konuşulmaya devam ediyor.

#2 Yalan 

Ân albümünün en sevilen parçası ise hiç kuşkusuz Yalan. Youtube’da yaklaşık 150 milyon dinlenmeye ulaşan parça, gerek sözleri gerekse klibiyle Türkçe popun en ikonik şarkıları arasına girmeyi başardı.

‘’Geçti artık uslu durmam/Yaktığın yer külle duman
Varsa kalbimde bir ses/Büyük bir şeye yorma’’ 

#3 Banane 

Ân albümün en çok konuşulan parçalarından biri de Banane. Şarkı sözleriyle sosyal medya platformlarında akımlara konu olan ve klibiyle eleştirmenlerden tam not alan Edis, Banane parçasıyla müzikal potansiyelini de kanıtlamış oldu. 

#4 Güzelliğine 

2018 yılında yayımlanan Güzelliğine teklisi, Edis’in ilk düetlerinden biri aslında. Emina Jahović ile birlikte seslendirdiği Güzelliğine parçası, Edis’in en sevilen şarkılarından biri. İkilinin klipteki etkileşimi sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran tekli, sanatçının konserlerinde en çok beklenen performanslardan da biri.

Edis feat. Emina - Güzelliğine

#5 Nirvana 

Popun kraliçesi ve prensi aynı şarkıda. 2020’de yayımlanan Nirvana isimli tekli, milyonlarca dinlenme elde eden bir Gülşen ve Edis düeti. Türk pop müziğinin iki farklı yüzünü tek bir şarkıda buluşturmayı başaran Edis, düetlerdeki başarısını da bu şarkıyla kanıtladı. 

Gülşen & Edis - Nirvana

#6 Martılar 

Edis’in pop müziğin zirvesine yerleştiği şarkı: Martılar. 2021 yılında yayımlanan tekli, sanatçının en çok dinlenen şarkılarından biri. Öyle ki Martılar, Youtube’da yaklaşık 120 milyon dinlenmeye ulaşmış durumda. 2021 yazını etkisini altına alan şarkı, dans figürleriyle sosyal medyanın da favorilerinden biri oldu.

Edis - Martılar (Official Video)

#7 Arıyorum 

Listemizin sonunda yer alsa da hayranların favorisi olan Arıyorum, 2021 yılında dinleyicilerle buluştu. Youtube’da 200 milyondan fazla dinleme elde eden Arıyorum, hiç kuşkusuz Edis’in en başarılı teklisi. Şarkı, klibiyle şimdiden pop müziğin ikoniklerinden biri olmuş durumda. 

Edis - Arıyorum (Official Video)

Sahne Büyüsü: Edis’in Unutulmaz Performansları 

Edis’in başarısı sadece şarkılarında değil, sahne performanslarında da gizli. Sahnedeki enerjisi ve karizmasıyla dinleyicilerini büyülemeyi başaran Edis, her konserinde unutulmaz anlar yaşatıyor. Türk pop müziğinde iz bırakan sanatçının en unutulmaz performanslarından biri ise 2023 O Ses Türkiye yılbaşı özel performansı

Edis - O Ses Türkiye Yılbaşı Özel Performansı

Söz yazarı, oyuncu, şarkıcı… Yetenekleri saymakla bitmeyen Edis’in gizli cevherlerinden biri de dans konusundaki başarısı. Ân konserinin unutulmazlarından biri olan Benim Ol performansı ise dansçı Edis’i sahneye davet ediyor adeta. 

Edis - Benim Ol | Ân'a Veda Konseri (Volkswagen Arena 2019)

Edis’in dans yeteneklerinden ve sahne hakimiyetinden bahsederken ikonik 2021 Altın Kelebek performansını hatırlamadan bitiremeyiz.

Edis - Altın Kelebek Performansı | 2021

Türk Popunun Prensi Sonbaharda Sahnelerde!

Şarkıları, sözleri ve sahne performanslarıyla dinleyicilerini büyülemeye devam eden Edis, bu sonbaharda da sahnelerde! Çeşitli illeri ziyaret edecek olan Edis, Şek Organizasyon kapsamında en sevilen performanslarını sergileyecek.

Tüm konserlerinde biletleri hızla tükenen Edis’in canlı sahne performansını izlemek için acele edin!

Yanına yanına, al beni yanına. Yakışırız ama çok, çok!