MÜZİK

Pink Floyd’un unutulmaz bateristi Nick Mason, Saucerful Of Secrets ile İstanbul’a geliyor!

Geri sayım başladı!

Dünyaca ünlü Pink Floyd grubu ile tanınan efsanevi davulcu Nick Mason, 2022 turnesi kapsamında Avrupa’yı dolaşıyor. 6 Haziran tarihinde Türkiye’ye gelecek olan grup Volkswagen Arena’da sahne alacak.

1973’ün öncesine yolculuk: Turnenin Detayları

2022 Avrupa turnesi ile müjdeli haberler veren Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, yaklaşık 20 ülkede hayranları ile buluşacak. Grup; Almanya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Hollanda ve Sırbistan gibi birçok ülkede sahne alacak. Turun Saucerful Of Secrets tarihinde düzenlenen en büyük Avrupa turu olduğunu da söylemeden geçmeyelim.
BKM ve Pozitif ortak yapımı ile düzenlenen konserde İstanbul’da rock efsanelerinin rüzgarı esecek.

Pink Floyd’un Erken Dönem Müziği: Nick Mason’s Saucerful Of Secrets

Yetenekli davulcu Nick Mason tarafından tohumları atılan Saucerful Of Secrets’ın kuruluş tarihi 2018. Pink Floyd’un erken dönem müziğini icra eden İngiliz rock grubu, 1973 öncesi materyalleri hayranları ile buluşturuyor.

Davulda Nick Mason, basta Guy Pratt, gitarda Garry Kemp ve Lee Haris, klavyede ise Dom Beken var. Geçmişi yeniden yaşatmayı değil, ruhunu yakalamayı arzulayan grubun isim seçimi de bir hayli ilham verici. Pink Floyd’un ikinci albümü olan A Saucerful of Secrets.

Grup, 2018 yılında Londra’da düzenlenen bir test konseri ile çıkış yaptı. Biletleri tükenen 500 kişilik bu mini(!) konseri Avrupa ve Amerika turneleri takip etti. Çıkış sürecinin ardından yeni konserlere hazırlanan Saurcerful Of Secrets, pandemi sebebiyle Echoes turunu ertelemek zorunda kaldı.

Yeni düzenlemelerle Nisan ayında gerçekleşmeye başlayan Echoes turu, şu anda Avrupa’yı dolaşıyor.

Sıra İstanbul’da!

Nick Mason’s Saurcerful Of Secrets, Pink Floyd’un ilk albümünden 1972 tarihli Obscured by Clouds albümüne kadar olan şarkılarıyla sahneye çıkmaya hazır! Müzikseverler için bu konserde büyük bir sürpriz daha var: Echoes şarkısı da bu turda ilk kez çalınacak!

Konserden önce Astronomy Domine ve Fearless gibi unutulmaz parçaların da içerisinde yer aldığı çalma listesine göz atmayı unutmayın.