MÜZİK

Orada bir konser var uzakta ?

Konsersiz bir gün neredeyse hiç geçmiyor. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar bir konserden diğerine koşarak haftanın günlerini değerlendiriyor, benliklerinin kültürel açlığını gideriyorlar.

Ancak bu koşuşturma bazen yorucu da olabiliyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ağrımaya başlayan ayaklar kimi zaman “Bu konseri keşke evde yayılıp izleyebilseydim” gibi düşüncelere neden olabiliyor.

En Büyük Dert: Konserlere Yetişememek! ?

yetisemedi

Büyük şehirler dışında yaşayanların dertleri ise çoğu zaman konserlere erişememek. Dev yapımlar ve büyük etkinlikleri kaçırmamak için ulaşım ve konaklama masrafını göze alan müzikseverler için her gün gerçekleşen bu etkinlikleri mekanlarında takip etmek neredeyse imkansız gibi.

Teknoloji müzikseverlerin derdine derman oluyor!

Tüm sorunlara derman olduğu gibi bu sorunların da çaresi teknolojide yatıyor. Sayıları her geçen gün artan E-Konser’ler pijamalarla evdeki kanepede izlenebilme rahatlığını sunduğu gibi kalabalık bir arkadaş grubu ile evde küçük bir parti havası esmesine de olanak sağlıyor.

Dileyen dilediği yerde spor salonunda, sıkışık trafikte, cep telefonundan, tablet bilgisayardan, televizyondan kim nerede isterse izlesin diye E-Konser’ler hızla hayatımızda yerini alıyor.

Digital-Concert-hall-Gallery-L

E-konser deneyimini her müziksever yaşamalı!

Sound Ports İstanbul kapsamında 10 Mart’ta Babylon Bomonti’de gerçekleşecek “BaBa Zula ve Boom Pam” konseri ile 12 Mart’ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek “Burhan Öçal & IOE feat Shai Tsabari” konserleri;  www.vivlive.com adresinden canlı izlenebilecek.

Baba Zula

Burhan