MÜZİK

Ödüllü virtüöz piyanist MAKSIM, Mayıs’ta İstanbul’da!

MTV Müzik Ödülleri sahibi ve uluslararası müzik yarışmalarında ödüller kazanan piyanist Maksim, Türkiye'ye klasik-crossover şovu 'THE COLLECTION'ı sunmak üzere geliyor...

Ünlü müzisyen Queen’den Coldplay’e, film müziklerinden klasik eserlere geniş bir repertuvarla, 3 Mayıs Cuma günü Türk izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni sunacak!

Gesture, The Piano Player ve A New World gibi albüm çalışmalarıyla klasik müzik sahnesinin başarılı isimleri arasına giren MAKSIM, dünyaca tanınan bir piyanist.

Maksim’in milyonlara ulaşan besteleri, bu kez İstanbul’da yankılanacak…

Maksim Mrvica kimdir?

MAKSIM sahne adıyla tanınan piyanist Maksim Mrvica, Mayıs 1975’te Hırvatistan’ın Šibenik kentinde dünyaya geldi. Henüz 9 yaşındayken Marija Sekso’dan piyano dersleri almaya başlayan Mrvica, ilk konserini ise tam 3 yıl sonra, 12 yaşındayken verdi.

Zagreb Müzik Akademisi’nde eğitim alan sanatçı, Franz Liszt Konservatuvarı’nda piyano derslerine devam etti. Konservatuarda eğitim alırken katıldığı Nicolai Rubinstein Uluslararası Piyano Yarışması’ndan birincilikle ayrılan Mrvica, 2001’de ise Pontoise Piyano Yarışması’nda aynı dereceyi elde etti.

Ülkesinde büyük bir coşkuyla karşılanan piyanist, ilk albümü Gestures ile dünyaya açıldı. Çağdaş Hırvat ezgilerini barındıran CD, Hırvatistan başta olmak üzere tüm klasik müzik otoritelerinden tam not aldı. 2003’te dinleyiciyle buluşan The Piano Player albümü ise Maksim’i uluslararası sahnelere taşıyan asıl projeydi.

MAKSIM’in ikonik performansları

Hırvatistan ezgilerinin klasik müzikle buluştuğu unutulmaz anlara şahitlik etmek için Maksim Mrvica’nin sahnesini en az bir defa izlemelisiniz. Sanatçının en sevilen performanslarından biri ise aranjesini John Lenehan’ın yaptığı In The Hall Of The Mountain King bestesi. THE COLLECTION Dünya Turu kapsamında sergilediği bu performans, şimdiden binlerce klasik müzik tutkununun beğenisini kazanmış durumda.

Maksim - In The Hall Of The Mountain King - Live

Maksim’in repertuarında kendi besteleri dışında birçok ünlü dizinin ve filmin ikonik müzikleri de yer alıyor. Game of Thrones da bunlardan biri. 2019’da Şanghay’da sergilediği ve tam 5 milyon kişi tarafından izlenen performansı birlikte hatırlayalım.

Maksim — Game of Thrones — Live at Mercedes-Benz Arena, Shanghai

2016 yılında Zagreb’de, Vatroslav Lisinski Konser Salonu’nda sergilediği Croatian Rhapsody performansı ise üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hâlâ hafızalarda.

Maksim - Croatian Rhapsody

Hırvat piyanist Maksim Mrvica, Mayıs’ta Türkiye’de!

Besteleri ve büyüleyici sahne performansıyla klasik müzik tutkunlarının merceğinde yer alan Maksim Mrvica, THE COLLECTION ismi verdiğini yeni turu kapsamında İstanbul’a gelecek… 3 Mayıs Cuma akşamı gerçekleşecek olan konserin ev sahibi ise Volkswagen Arena!

Albümleriyle 5 milyondan fazla kopya satan ve müziği ile tüm dünyayı gezen Maksim Mrvica, en sevilen bestelerini bu kez Türk hayranları için çalacak.

Sanatçının kendi bestelerinden ve dünyaca ünlü parçalardan oluşan repertuarı ise klasik müzik tutkunlarını şimdiden heyecanlandırıyor…

Bu heyecana ortak olmak için biletlerinizi almayı unutmayın!