MÜZİK

Norveç’in melankolik sesi yüzleri gülümsetti!

Madrugada, 1993’te vokalde Sivert Høyem, gitarda Robert Burås ve bass’ta Frode Jacobsen’den oluşan kadrosuyla alternatif rock dinleyicileri için “Ne iyi ettin de geldin.” denilen bir grup olarak piyasadaki yerini aldı. İlk abümleri Industrial Silence ile “mavi” gökyüzü ya da bir göz rengi olarak bilinmekten çok “Strange Colour” diye tanımlanır oldu. Majesty, The Kids Are On High Street, Lift Me ve daha nice şarkı Sivert Høyem’in melankolik sesinden akıp dinleyicilerinin kalbine ulaştı.

Grubun dağılma kararı

Robert Burås’ın 2007’de hayatını kaybetmesinin ardından, Sivert Høyem ve Frode Jacobsen 2008’de yayımladıkları Madrugada isimli albümlerini tamamlamayı başarsa da, kayıtlarını sonlandırmayı tercih etti. Son konserlerini ise geldikleri topraklarda, Oslo Spektrum’da gerçekleştirip, satış rekoru kıran albümlerini, grubun ödüllerle kanıtlanan başarısını bir kenarda bıraktı.

Daima umut vardır

Hikaye böyle son bulmadı. Bir zamanlar bu haber ile canı çok sıkılmış olanlar için ise şimdi kavuşma vakti. Madrugada bir arada olmayı, solo kariyerlerden ziyade grubun zamansız ruhunu müziklerine yansıtmayı çok özlemiş olmalı ki; 2019’da sürpriz bir karar ile geri döndü. Half Light isimli bir single da çıkaran grup, geçtiğimiz şubat Oslo’da gerçekleşen ve hızla tükenen 2 konserle bıraktıkları yerden tekrar başladı. Norveç ve Avrupa’da büyük bir sevinç dalgası yaratan haber, bugünlerde Madrugada’nın turnesiyle taçlanıyor. Grubun, Türkiye’deki sevenleriyle kucaklaşmasının yeri ve zamanını öğrenmek için tıklayın.