MÜZİK

Yılmaz Erdoğan, Russell Crowe ve Monica Bellucci aynı sahnede: Münaşaka!

Yılmaz Erdoğan o kadar uzun süredir sahneye çıkıyor ki Cebimde Kelimeler’i hatırlamayan kimi izleyiciler stand – up yaptığını bile hatırlamıyor. Münaşaka ile işte bu arada neler yaptığını sahneye taşımış. İlk bölümde Hollywood’dan, Cannes Film Festivali’ne uzanan yolcuğunu anlatırken ikinci bölümde kendini tanımak ve keşif üzerine yaptığı içsel yolculuğu anlatıyor.

Daha önce daktilonun olduğu sahneye bu defa laptop yerleştirerek sosyal ve akıllı telefonlar üzerine dijital hayat gözlemleriyle başlıyor anlatmaya. Eskiden bir telefon etmek için 1 hafta beklenmesi gerekirken, geldiğimiz “dev smiley” döneminde değişenleri kendine has üslubuyla hikayeleştiriyor.

Açıkçası Yılmaz Erdoğan’ın ne kadar değiştiğini izlemek oldukça enteresan. Daha sivri, sert tiplemelerden, yumuşak ve sakin bir mizaha geçmiş. Nuri Bilge Ceylan’ın filmi Bir Zamanlar Anadolu ile gittiği Cannes Film Festivali’nde yaşadıklarını anlatırken eğlenceli anektodlara değiniyor. Monica Bellucci ile beraber yer aldığı Gergedan Mevsimi’nin çekimlerinde hayranlıkla iş arkadaşlığı arasında nasıl gidip geldiğini anlatıyor. Özellikle Cem Yılmaz ile başrolü paylaştığı, Russell Crowe’un çektiği Water Diviner filminin set maceraları kolay kolay duyamayacağınız hikayeler. Örneğin, film süresince ağır Avustralyalı aksanından zerre ödün vermeyen Crowe’un direktiflerini ancak anlıyormuş gibi yaptığını söylüyor ki, ülke dışında başarı kazanan sanatçıların yaşadıklarını bu kadar gerçekçi bir dille anlatıklarına pek şahit olmuyoruz.

yilmaz_erdogan_bursa_da_munasaka_yapacak_h10268_ddfa3

 

Bir Demet Tiyatro dönemindeki yoğun çalışmaları, şöhret ve yapılması gereken işler arasında sıkıştığı zaman diliminde psikolojik olarak zor yollardan geçtiğini anlatıyor Yılmaz Erdoğan. Sadece bir hayatımız olduğunu hatırlayıp, yaşamı anlamak, kıymet bilmek üzerine içsel bir yolculuğa çıktığını söylüyor. Oyunun buralarında sanatçı kimliğinden sıyrılıp seyirciyle deneyimlerini paylaşan, içten bir insan olarak karşımıza çıkıyor.

Yılmaz Erdoğan BKM ile yaptığı filmler,yazdığı tiyatro oyunları, şiir kitaplarıyla her alanda üretken ve başarısı tartışılmaz bir sanatçı. 12 yıl sonra sahneye koyduğu Münaşaka’daki performansı da görülmeye değer.

Bilet almak için tıklayın.