MÜZİK

MIX Festival’de değilsen, nerdeydin?

MIX Festival şehrin göbeğinde açık havada etkisi uyandıran, her tarzdan müziğin olduğu ve bu müziğin hiç susmadığı çok başarılı bir festivaldi. Geçtiğimiz hafta sonu Zorlu PSM’deki  MIX Festival’e gitmeyenler için yazıyoruz ki tekrarı olduğunda kaçırmasınlar!

Peki neydi bu kadar önemli yapan MIX Festival’i?

Hangi festivalde 5 sahne var?

PSM girişindeki Meydan sahnesiyle birlikte 5 sahne vardı. Caz, Rock, Hip-Hop, Rock konserlerinden biri bitiyor diğeri başlıyor. Mekanın içinde kolayca hareket edebildiğiniz için sahneden sahneye  geçmek oldukça hızlı oluyor.  Yani açık alandaki gibi dağları tepeleri aşmaktan çok daha kolay ( tabi ki onun da zevki ayrı).

mix

Kapalı alanda açıkhava etkisi

Zorlu’nun ayakta konser alanları çok geniş ve yüksek tavanlı. Dolayısıyla Eylül ayında bir konser izlerken açıkhavadaymış gibi hissedebilirsiniz. Oi Va Voi’den bir mola vermek için çıkıp yan tarafta Baba Zula konseri başladığını gördüğünüzde de yalıtımın ne kadar iyi olduğunu anlayacaksınız.

Mekan festivale göre şekillenmiş

Akşam 6’da başlayan bir festivalde yeme içme üzerine de düşünmeniz gerekiyor.  Zorlu dendiğinde de akla daha loş ışıklı, lüks restorantlar geliyor.  Neyse ki iki konser arası mum ışığında şarap içmeniz gerekmiyor. Gayet uygun fiyata makarna, sandviç, dondurma stantları hemen mekanın girişinde sizi karşılıyor.

sattas

Müzik çok güzel!

Ceza, Büyük Ev Ablukada, Oi Va Voi , Gaye Su Akyol, She Past Away, The Ringo Jets, Baba zula gibi sevdiğimiz grupların yanı sıra adını duymadığımız ama sonrasında çoğumuzun kenara not ettiği gruplar sahne aldı festivalde. Mesela enerjisiyle herkesi zıplatan Che Sudaka’nın adını daha çok sık duyacağız gibi duruyor.

gaye

Yani dememiz o ki, Zorlu PSM’de festival görürseniz kaçırmayın. Gerçekten özenle hazırlanmış bir programla, bu festivalsizlikte ilaç gibi gelen, çok önemli bir işe imza atmışlar. Umarız ikincisi de olur ve çok daha fazla izleyiciye ulaşır.

Zorlu PSM’deki gelecek etkinliklerden kendinize uyanı seçerken bu söylediklerimizi unutmayın :)