MÜZİK

Mercek: Michelle Gurevich

Bizi etkileyici retro bir atmosfer ve şaşırtıcı derecede huzur veren melodilerin içine sürükleyen isim...

Kökenleri Rusya’ya dayanan Michelle Gurevich, Leningradlı mühendis babası ve aynı zamanda “Russian Ballerina” isimli şarkısının ilham kaynağı olan balerin annesinin Sovyet ve Avrupa şarkılarını içeren zengin arşivi ile büyüdü. Toronto doğumlu, Kanadalı kadın müzisyen, müzik kariyerine Chinawoman ismi ile başlayıp, ilk şarkılarını kendi yatak odasında kaydetmeye başladı.

Bizi etkileyici retro bir atmosfer ve şaşırtıcı derecede huzur veren melodilerin içine sürükleyen Michelle Gurevich’in, 2007 yılında yayımladığı ilk albümü Party Girl’ün ardından, aynı isimle ve bu albümden esinlenerek yaratılmış bir Fransız filmi vizyona girdi. Cannes Film Festivali’nde Camera D’or ödülüne layık görülen film birçok eleştirmenden olumlu yorum alıp, farklı festivallerde gösterildi. 2016 yılında, artık kariyerine kendi ismiyle devam etmeye karar verdi ve o zamana kadar çıkardığı tüm albümlerini yeniden yayımladı. Michelle Gurevich’in sırasıyla; Party Girl, Show Me The Face, Let’s Part in Style, New Decadence ve Existing Times isminde tam 5 albümü bulunuyor. Ayrıca; Gezi döneminde yayımladığı “Kiss in Taksim Square” ve Covid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafemizi korumamız gereken bu dönemde, henüz birkaç hafta önce paylaştığı “Love from a Distance”ın da aralarında bulunduğu single’ları da var.

Sesinin ve şarkı sözlerinin ön planda olduğu, ritmin derinlerden ağır ağır hissedildiği müzik türüyle Michelle Gurevich, Türkiye’de slowcore rock ve art-pop takipçileri arasında tanınan bir isim. Onu henüz Chinawoman olarak tanıdığımız dönemden beri, Türkiye’ye gelip pek çok kez sevenleriyle buluşan melankolik sesi henüz hiç dinlememiş olanlar için en popüler 5 şarkısı şu şekilde;

Michelle Gurevich Şarkıları

Lovers Are Strangers

Michelle Gurevich - Lovers are Strangers

First Six Months of Love

Michelle Gurevich - First Six Months of Love

I’ll Be Your Woman

I'll Be Your Woman

Blue Eyes Unchanged

Blue Eyes Unchanged

Dance While You Can

Dance While You Can

BONUS: 

Michelle Gurevich - End of An Era