MÜZİK

Mert Demir’den Milyonların Kalbini Yakan Albüm: Ateşe Düştüm

2023 yılına bomba gibi düşen bir ismi mercek altına alıyoruz bu kez: Mert Demir.

Ah, ateşe düştüm bak! Evlerden uzak…

Söz yazarı, yapımcı, aranjör, prodüktör ve şarkı kimlikleriyle kısa sürede müzik sektörünün aranan isimleri arasına girmeyi başaran Mert Demir, 2017 yılından beri müzik çalışmalarına devam ediyor…

Asıl ününü Mabel Matiz ile birlikte seslendirdikleri Antidepresan şarkısı ile kazanan Demir, global listelere girerek müzik konusundaki başarısını ilk çalışmalarıyla kanıtlamış oldu.

Mert Demir feat. Mabel Matiz - Antidepresan

Sözü, bestesi ve prodüktörlüğü Mert Demir’e ait olan Antidepresan, Billboard Top 200 listesine 136. sıradan girerek Türk müziğini uluslararası sahalara taşımayı başardı. O zaman gelin, globale ateş gibi düşen bu yetenekli müzisyeni daha yakından tanıyalım.

Mert Demir kimdir?

Aralık 1993 doğumlu olan Mert Demir henüz çok genç bir müzisyen. Buna rağmen birçok başarıya imza atmayı başaran Demir; arabesk, R&B, pop ve bedroom pop gibi çeşitli müzik türlerine hâkim. Gitar, piyano, bas, DJ mikseri ve klavye gibi çeşitli müzik aletlerini çalabilen başarılı sanatçı, müziğin her masasında var diyebiliriz. Biz kendisini geç tanısakta çocukluk yıllarından beri müzikle ilgilendiğini söyleyebiliriz.

O Ses Türkiye programındaki performanslarıyla bir döneme damgasını vuran Demir, Türkiye’nin yükselen sanatçıları arasında yer alacağını o zamanlarda da kanıtlamıştı. 2013 senesinin finalistleri arasına girmeyi başaran Mert Demir, sergilediği Shape of My Heart performansıyla hâlâ akıllarda.

O Ses Türkiye Final Mert Demir "Shape of my heart"

Gelelim günümüze. 2017 yılında resmi olarak müzik kariyerini inşa etmeye başlayan Demir, ilk teklisi ‘’Uyan’’ı da aynı yıl yayımladı.

Mert Demir - Uyan (Official Video)

2019 yılında Bak Kollarım Burada isimli ilk stüdyo albümünü piyasaya süren sanatçı, müzik çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Single’lar ve EP’ler ile geçen ayların ardından 2020 yılında ikinci stüdyo albümü olan ‘’Kimim Lan Ben?’’i dinleyicilerinin karşısına çıkardı.

@mertdemirmusic - KİMİM LAN BEN? | KİMİM LAN BEN? Live

2021’de Melike Şahin ile birlikte seslendirdiği Pusulam Rüzgar isimli tekli ise Demir’in müzik otoritelerinden beğeni toplamasını sağladı.

Melike Şahin & Mert Demir - Pusulam Rüzgar (Live @ Bostancı Gösteri Merkezi)

Ardından gelen Antidepresan başarısı… 2010’lu yıllardan bu yana müzikal çalışmalarıyla tüm Türkiye’nin dikkatini çekmeyi başaran Mert Demir, yeni bir projeyle karşımızda: Ateşe Düştüm.

Ateşe Düştüm Albümüne Dair

Eylül 2023’te Pale Records alt yapısında yayımlanan Ateşe Düştüm isimli albüm, Mert Demir’in en çok ses getiren projelerinden biri. 3 şarkılık mini albümde 2 cover ve albüme ismini veren Ateşe Düştüm isimli bir parça yer alıyor.

Söz ve müziğini Mela Bedel ile birlikte düzenlediği Ateşe Düştüm isimli şarkı, kısa sürede sosyal medyanın dikkatini çekerek en çok dinlenenler arasına girmeyi başardı. Melankolik sözleri ve rüyayı anımsatan melodisiyle tam bir sonbahar şarkısı olan Ateşe Düştüm, müzik platformlarında 30 milyon dinlenme elde etti. Sanatçının canlı performansı da sevenleri tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Mert Demir - Ateşe Düştüm (Live At DasDas)

Albümde yer alan diğer parçalar ise oldukça tanıdık. Hepimizin Özcan Deniz’den dinlediği Dön Desem ve Alişan’ın en sevilen şarkısı İkimize Birden. Arabesk çalışmalarıyla da tanınan Mert Demir, iki şarkıyı da muhteşem bir şekilde yorumlamış. Özel ses rengi ve müzik tarzıyla şarkılara yeni bir doku kazandıran Demir, geçmiş yılların hitlerini yeni jenerasyona da sevdirmiş gibi görünüyor. Öyle ki iki cover çalışması da şimdiden 2 milyondan fazla dinlenme elde etmiş.

Mert Demir - İkimize Birden (Live At Tolan)

Konserlerine de hız kesmeden devam eden Demir, en sevilen şarkılarını ve yeni albümünü hayranlarının huzuruna çıkarıyor. Ateşe düşmeye hazırsanız biletlerinizi çok geçmeden alın…