MÜZİK

Review

Mercek: Lalalar Kimdir?

Lalalar'ın müziğinde sürekli eskilerden bir şeyler duyar gibi oluyorsunuz. Klavyede eski bir şarkının kanun taksimi duyulurken arkadan ağır ağır bir dans ritmi yükseliyor.

Lalalar Konser Biletleri

Lalalar canlı performanslarının gücüyle, kulaktan kulağa yayılan yeni bir Türkçe Rock grubu. Tanıyanlara biraz daha yakından, bilmeyenlere de keşif yaptıracak Mercek yazımıza başlayalım.

Grup elemanları Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek ve Kaan Düzarat çoğumuzun daha evvel müziklerini duyduğumuz isimler. İstanbul’da müzik dinlemek için dışarı çıkan herkesin adına aşina olduğu Kaan Düzarat uzun zamandır DJ’lik yapıyor. Gaye Su Akyol, morveötesi çalıştığı isimlerden birkaçı.

Barlas Tan Özemek, Bülent Ortaçgil, Sezen Aksu, Korhan Futacı, Yasemin Mori, Gaye Su Akyol, Göksel albümlerinde gitarıyla duyulduktan çalıştıktan sonra solo projeleriyle yoluna devam etti. İlk solo albümü Yalancılar Kahvesinde albümünde yazdığı şarkı sözleri ön planda.

Grubun solisti Ali Güçlü Şimşek, Çilekeş grubunun kurucularından. Kreş ve Şebnem Ferah’ın müziklerine gitarıyla katkıda bulunduktan sonra Gaye Su Akyol ile sahne performanslarına devam etmiş. 2018 tarihli Dip dizisinin müziklerinde yarattığı atmosferde Lalalar’ın temelini duymak mümkün.

Lalalar’ın müziğinde sürekli eskilerden bir şeyler duyar gibi oluyorsunuz. Klavyede eski bir şarkının kanun taksimi duyulurken arkadan ağır ağır bir dans ritmi yükseliyor. Vokallerdeki vurgulu sesler saykodelik bir ortama çağırıyor.

Sevdiğiniz müzikler arasında lokalde Gaye Su Akyol, Büyük Ev Ablukada, Hey Douglas, globalde Khuruangbin, King Gizzard & The Lizard Wizard varsa Lalalar sizin radarınıza takılmıştır. Yoksa da İsyanlar ile başlayın deriz.

Lalalar - İsyanlar (Radio Edit)