MÜZİK

Klasik Şarkıların En Modern Hâli!

Nesilden nesile sıkılmadan dinlenen şarkılar, hepimizin hafızalarına farklı duygularla kazınıyor. Bu tür şarkılar nerede duyulursa duyulsun, geçmişe ait ne varsa aklımıza getiriyor. Üstelik günümüzün şarkıları gibi hunharca dinlense bile, tükenip bitmiyor. Öyle ki; zamanında annemizin babamızın dinlediği, dinlerken heyecanlandığı şarkılar, bizi de hâlâ heyecanlandırıyor.

Onlarca yıldır dinlesek de sıkılmadığımız klasikler, artık dijital tasarımcılar tarafından da sık sık kullanılıyor. İsveç doğumlu ünlü illüstratör Viktor Hertz, eskimeyen şarkılar için minimalist piktogram çalışmalar yaratmış. Ünlü grupların en popüler şarkılarını posterlerle anlatmış. Ağırlıklı olarak siyah kullandığı poster serisinde, sanatçının minimalist tarzını “doğrudan” hissediyoruz.

Klasikleşmiş “kült” filmler için piktogram posterler hazırlayan Viktor Hertz, yine başarılı bir projeye imza atmış. Şarkıların posterlerini incelediğinde, melodileri kulağına gelecek. Belki de geçmişe dair güzel bi anını hatırlayıp gülümseyeceksin.

Tabii geçmiş demişken, kötü bir hatıranın canlanma ihtimali de var! Bu ihtimali göz önünde bulundurarak yazıyı keyifli bir şarkıyla bitirelim. 1970’lerden beri eskimeyen Aerosmith şarkısı “Dream On” eşliğinde posterleri incelemeye ve nostalji dolu bir yolculuk yapmaya ne dersin?

Aerosmith - Dream On (Live At Capitol Center, Largo, MD / November 9, 1978)

Eğer bu “kült” şarkıyı Steven Tyler’ın sesinden canlı canlı dinlemek istersen; 14 Mayıs’taki Aerosmith konseri için biletini Biletix’ten alabilirsin.

İşte Viktor Hertz’in gözünden “dillere pelesenk olmuş” o şarkılar!

The Doors – Light My Fire

The doors - light my fire

The Beatles – Eight Days a Week

Beatles_Eight days a week

Daft Punk – Around The World

Daft Punk - Around the world

No Doubt – Don’t Speak

No doubt - don't speak

Pixies – Where is My Mind

Pixies - Where is my mind

TAC/DC – Highyway to Hell

AC DC - Highway to hell