MÜZİK

Klasik Müzik Okuyup da Abiyeye Sıcak Bakmayan 5 İsim

Klasik batı müziği denince aklımıza gelen orkestralar, quartetler, büyük konser salonlarında sessiz izlenen konserlerdir. Bu anlayışa da itirazımız yok tabi ki ama farklı türleri karıştırmak, algıyla oynamak her zaman eğlencelidir. Sizi biraz şaşırtıp, eğlendireceğini düşündüğüm, klasik müzik eğitimi almış ama “mesleğini yapmayan” müzisyenleri listeledim. Anneleri “evladım girseydin bir orkestraya, sigortanı maaşından yatırsalardı, böyle turne peşinde koşmasaydın.” diyordur kesin :)

 

Lindsey Stirling

Violin virtüözü Lindsey Stirling’in her parçası ayrı bir film müziği gibi. Country, dubstep, rock her telden çalıyor. Son klibi Dragon Age ile de online oyun severlere hitap etmiş. Buyrun dinleyin.

 

Lindsey Stirling - Dragon Age (Official Music Video)

 

Bond

Özellikle popüler sinema filmlerinden tanıdığımız şarkıları yorumlayan Bond grubunun şarkıları bu cümle kadar sıkıcı değil. Rica ediyorum klibi bir izleyin, o slow motion sahnelerle bir keman aşığı olmanız an meselesi.

 

 

Apocalyptica

Apocalyptica Finlandiya’dan çıkan en güzel şey olabilir. Güzel abilerimiz üniversitede klasik müzik okurken seçmeli ders olarak da Metal Tarihi almışlar. Yukarıdakiler kadar havalı bir kliplerini bulamadım ama bu şarkıyı bir dinleyin, yeter…

 

Apocalyptica - Fisheye [Studio Version]

 

David Garrett

Klasik müziğin David Beckham’ı olarak nitelendirilen David Garrett ( sarışın+ adı David= David Beckham) popüler ne bulduysa kemanıyla yorumlamaktan kaçınmıyor. Guiness Rekorlar Kitabı’na Dünyanın En Hızlı Keman Çalan İnsanı olarak geçmiş. Bu şarkıda çok da hızlı değil ama eser onu gerektiriyor :)

 

David Garrett - Viva La Vida

 

Eklipse

Cry Me A River yaylılarla pek hoş olmuş. Fetişinize sağlık Eklipse!

EKLIPSE - Cry Me A River (Official Video)