MÜZİK

Kanadalı post-rock grubu İstanbul’da: Godspeed You! Black Emperor

Enstrümantal rock seviyorsan doğru yerdesin!

Godspeed You! Black Emperor hakkında

1994 yılında Montreal’de Efrim Menuck, Mike Moya ve Mauro Pezzente’nin bir araya gelmesiyle oluşan Godspeed You! Black Emperor, isim arayışındayken grup ile aynı adı taşıyan Japon yapımı bir filmden esinlenmiş. Steak 72 adlı bir gruba destek vermek üzere yolları kesişen başarılı müzisyenler, bugünlerde Kanada rock müziğini tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor.

Montreal’den dünyaya, Godspeed you…

Post-rock, dark ambient ve enstrümantal rock gibi birçok tarzı harmanlayan Black Emperor ilk stüdyo albümlerini 1997 yılında piyasaya sürdü. F♯ A♯ ∞ adlı albümleri ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaşan üyeler, 6 yıl boyunca dünya turnesine devam etti.

2000 yılında ise Lift Your Skinny Fists Like Antennas to Heaven adlı ikinci stüdyo albümleri ile ilk müzikal başarılarını elde ettiler. 2003 yılında bireysel müzik etkinliklerine yönelen üyeler, 2010 yılında yeniden bir araya gelerek dünya turnesine çıktı.

Godspeed You! Black Emperor’ın arka yüzü: Mesajlar ve temalar

Post-rock türünde kemik bir dinleyici kitlesi kazanan Black Emperor’ın şarkılarının büyük bir kısmı enstrümantal rock tarzında. Müziklerinin teması ise bir hayli kaotik. Karşıtlıklar, ilginç ses manzaraları, savaş karşıtı mesajlara Black Emperor’da sıklıkla rastlayabilirsiniz. Şarkılarda kullanılan monologlar ve saha kayıtları ise onların en etkileyici yanı diyebiliriz.

Özgün tarzları ile post-rock tarzına yeni bir soluk getiren Black Emperor birçok global başarıya da sahip. En çok dinlenen şarkıları East Hastings’i, 2002 yapımı 28 Days Later adlı filmden hatırlıyor olabilirsiniz.

Godspeed You! Black Emperor-East Hastings (28 Days Later Short Version)

Rock müziğini politik mesajlar ile birleştirerek topluma seslenen Black Emperor, sektör içerisinde birçok baskıyla da karşılaştı. Barışçıl yönlerini müzikseverler ile paylaşmaya devam eden grup, 2013 yılında Polaris Müzik Ödülü’nü kazandı.

Kanada rock müziği ile tanışmaya hazır mısınız? 34 Calling sunar: Godspeed You! Black Emperor

13 Temmuz’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konser, İBB ortaklarından Kültür AŞ organizasyonu ile düzenlenecek. Grubun en sevilen şarkılarına eşlik etmek için biletlerinizi şimdiden alabilirsiniz.