MÜZİK

Kadınlarla Fillerin Ortak Noktası Nedir?

Kadınlar, Filler Ve Saireler aynı apartmanda birbirini tanımadan oturan üç kadının dairelerini açıyor seyirciye. Üç farklı dekor ve fonla bölünen sahnede ışık sırayla, beyaz atlı prensini sosyal medyada arayan genç bir kız, 12 yıllık ilişkisi sonrasında terk edilip, gelinliğiyle kalakalan çilekeş bir ev kadını ve çocuk yapmak için bir senesi kaldığı için kendisine uygun bir baba adayı arayan bir müzmin bekarı aydınlatıyor.

kadın3

Zamanla aynı derdin farklı sosyal sınıflardaki insanlar üzerindeki etkilerini görüyoruz. Farklı şarkılarda dertlenseler de metot aynı. Çocukluklarında yaşadıkları acılar yetişkinliğe taşınan bu karakterlerin ortak noktası yalnızlıkları. Başarısız ilişkiler sonrasında toplumun dışına itilip, kendileriyle baş başa kalmaları. Yunus Emre Gümüş tarafından yazılan oyun kadınların erkeklerle yaşadıkları sorunlar, erkekler tarafından yapılan toplum baskıları, erkeklerin iki yüzlülükleri, kısacası erkeklerin ne kadar acımasız canlılar oldukları üzerine biraz fazla gidiyor diyebiliriz. Ancak bunun yaşadığımız toplum özelinde karşılığını fazlasıyla bulan bir tepki olduğunu da göz ardı edemeyiz.

Vahide Perçin, Yasemin Çonka ve Açelya Topaloğlu’nun oyunculukları ayrı ayrı oldukça başarılı. Ama bazı bölümlerdeki ani çıkışlarıyla seyirciyi güldüren Vahide Perçin’in altını çizmek gerek. Dizilerden aşina olduğumuz oyuncuların tiyatro sahnesindeki kameradan arınmış, çıplak oyunculuklarını görmek seyirciye ayrı bir keyif katıyor. Oyundaki güncel göndermeler ve şarkılar da oldukça eğlenceli.

kadın1

Nuri Karaköse ve Gökhan Arınel’in hazırladığı dekorun ayrıntılarında kaybolabilirsiniz. Her karakterin özelliklerini yansıtan küçük objelere özellikle dikkat edin.

Kadınlar, Filler Ve Saireler özellikle kadınların kız arkadaşlarıyla gidip, hoşça vakit geçirebileceği ve nihayetinde hayata dair umutlu mesajlar veren bir oyun. Bu mesajları unutacağınızı da sanmayız çünkü kadınlar filler gibidir, asla unutmazlar :)

Bilet almak için tıklayın.