MÜZİK

İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Konser Heyecanı Tam Gaz Devam Ediyor!

İzmir'in endüstriyel mirası ile sanatın buluştuğu bu eşsiz mekân, geçmişin izlerini taşırken geleceğe de ilham veriyor.

Fabrikanın tarihi duvarları, binlerce insanın yüreğine dokunan notaları yansıtan bir perde gibi. Burada düzenlenen konserler, sadece müzikal değil, tarihi bir yolculuğa çıkmak demek aslında.

Kısacası Tarihi Havagazı Fabrikası, İzmir’in ruhunu, müziğin büyüsüyle buluşturan bir sahne diyebiliriz…

İzmir Havagazı Fabrikası’nın tarihi

İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası, şehrin endüstriyel mirasının kıymetli bir parçası.

İlk olarak 1864 yılında faaliyete geçen fabrika, Osmanlı döneminde İzmir’in aydınlatma ihtiyacını karşılamak amacıyla kuruldu. Dev bacası ile çağını yansıtan bir mühendislik harikası olan fabrika, zamanla şehrin sembollerinden biri hâline geldi.

19. yüzyılın sonlarına doğru, elektrikle çalışan sistemlere geçilmesiyle birlikte eski işlevini kaybetmiş olsa da, restore edilerek kültürel etkinlikler için kullanılmaya başlandı. Bugün, İzmir’in kültür hayatını renklendiren mekân, geçmişin izlerini modern dönemin sanat anlayışıyla birleştirerek ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Mekânın tarihi kadar, etkinlik takvimi de bir hâyli renkli! Kendinizi sanatın ve tarihin kollarına bırakmadan önce takvimi birlikte inceleyelim.

İzmir Havagazı Fabrikası’nda Mayıs Etkinlikleri

Her sezon birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan Havagazı Fabrikası, Mayıs ayında da heyecan verici isimleri sahnesinde ağırlayacak. Festivaller, konserler, tiyatrolar, dans gösterileri ve çok daha fazlası.

Eğlenceye hazır mısınız?

  • 24 Mayıs: Bülent Ortaçgil – Birsen Tezer
  • 26 Mayıs: Mor ve Ötesi
  • 31 Mayıs: Sagopa Kajmer

Haziran’da rock rüzgârları

İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nın merakla beklenen etkinliklerinden biri de Hayko Cepkin konseri!

1 Haziran günü gerçekleşen olan etkinlik, fabrikanın büyüleyici atmosferi ile rock tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. Tarihi Havagazı Fabrikası, bir kez daha tarih yazacak.

O hâlde tarihi not düşelim!

  • 1 Haziran: Hayko Cepkin

Sonbaharda sizi neler bekliyor?

Tarihi Havagazı Fabrikası’nın sonbahar sezonunu da bir hâyli renkli geçecek gibi görünüyor. Öyle ki sahnenin sonbahar konuklarından biri, geçtiğimiz yıl global başarılara imza atan genç yetenek INJI.

Bu sonbaharda göbek atmak için Havagazı Fabrikası’na davetlisiniz!

  • 11 Ekim: INJI – World Tour 2024

İzmir Havagazı Fabrikası’nın büyüleyici atmosferinde en sevdiğiniz sanatçıları canlı dinlemek mi? Unutulmaz bir deneyim için biletlerini almayı unutmayın.