MÜZİK

!f İstanbul 2016: Bağımsızlara İlk Bakış!

18 Şubat’ta başlayacak olan !f İstanbul 2016  kışkırtıcı seçkisiyle yine sinemaseverlerin iştahını kabartacak.

Bilmemiz Gerekenler:

Sonra duymadım bilmiyorum demeyin. !f İstanbul: 18 – 28 Şubat 2016, !f Ankara & İzmir: 3-6 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleşiyor.

Biletlerin indirimli ön satışı İstanbul’da 5, 6, 7 Şubat‘ta, Ankara & İzmir’de 19, 20, 21 Şubat’ta gerçekleşecek! Bütün bu tarihleri satış tarihlerini takip etmek için twitter hesabımıza takip, !f’in hesabı da burada. Her yıl farklı konseptlerde gerçekleşen !f music partileri bu yıl 20 ve 26 Şubat’ta gerçekleşecek.

Alışveriş kısmını geçtiysek bu sene ki programdan açıklanan ilklere göz gezdirelim.

Açılış filmi: Anomalisa

Anomalisa varoluşsal sorunlara humanist cevaplar veren bir kendini iyi hisset animasyonu gibi görünüyor. Ama işin arkasında Charlie Kaufman gibi bir dahi varsa bundan çok daha fazlasını beklemeye hakkımız var. Stop- motion’ın soğuk dokusuna David Thewlis ve Jennifer Jason Leigh’in sıcak sesleri eklenince şu anda ihtiyacımız olan film çıkmış ortaya.

!f İstanbul 2016 - Anomalisa

A Bigger Splash

Marry ve eşi Paul ile aşklarını tazelemek için tatile çıkarlar. Eski dostları Harry ve genç kızı da tatile dahil olunca erotizmin dozu biraz artar. Filmin yönetmeni daha önce yine Tilda Swinton ile çalıştığı I Am Love filmiyle aşkın tanımını yapmıştı. Bakalım bu sefer Ralph Fiennes, Dakota Johnson ve Matthias Schoenaerts kadrosuyla aşkın tanımına neler eklenecek? Bu arada yönetmen şu sıralar korku klasiği  Suspiria’nın yeniden çevrimi üzerinde çalışıyor dersem ne dersiniz? Ben korkarım.

!f İstanbul 2016 - Sen Benimsin / A Bigger Splash

Masumiyet Müzesi

Orhan Pamuk’un şahane kitabı Masumiyet Müzesi gerçekten müzeye dönüştü biliyorsunuz. Artık bir de belgeseli var. Grant Gee’nin çektiği belgeselle ilgili Pamuk’un yorumu şöyle:

“Gee’nin filmi çok sevdiğim bir film ama dikkat! Çünkü zor bir film. Orhan Pamuk’un okumadığınız ‘Masumiyet Müzesi’ adlı romanının bir melodram dizisi gibi şekerlendirilmiş bir şekli katiyen değil. Ciddi, yoğun, entel bir film ve böyle olmasından memnunum.”

!f İstanbul 2016 - Masumiyet Müzesi / Innocence of Memories

Suikastçı / The Assassin

Kırmızı Balon’un Yolculuğu ile 2 saat boyunca kırmızı bir balonun peşinden ağzımız açık bizi koşturan Hsiao-Hsien Hou bu defa aksiyona el atıyor. 17. yy’da Çin’de geçen bu suikast hikayesi en çok da görselliğiyle dikkat çekiyor.

!f İstanbul 2016 - Suikastçı / The Assassin

 

Bir Genç Kızın Gizli Defteri / The Diary Of A Teenage Girl

Aynı adlı İpek Ongun kitabından sinemaya uyarlanmıyor. Heyecanlanmayın gençliğini bu seriyle tüketen kızlar :) 1970’lerde Amerika’da yaşayan genç bir kızın annesinin sevgilisiyle yaşadığı ilişkiyi anlatıyor. Oyuncuları arasında komikler komiği Kristen Wiig  ve yakışıklılar yakışıklısı Alexander Skarsgård olunca merak seviyemiz biraz artıyor tabi.

 

!f İstanbul 2016 - Bir Genç Kızın Gizli Defteri / The Diary of a Teenage Girl

!f Music Filmleri

Cobain: Kahrolası Montaj / Cobain: Montage of Heck

Grunge müziğin efsanesi Kurt Cobain’in hayatından deli bir montaj yapan belgesel geçen sene çok tartışıldı.  Müziğinden çok tartışmalı hayatına yer veren proje Cobain ile ilgili oldukça kişisel detaylar içeriyor.

!f İstanbul 2016 - Cobain: Kahrolası Montaj / Cobain: Montage of Heck

Cakalı Faça / Fresh Dressed

Nas, Karl Kani, Daymond John, Damon Dash, Pharrell Williams’ın katkılarıyla hazırlanmış hip-hop üzerine eğlenceli bir belgesel. Şapkasız gidilmez!

!f istanbul 2016 - Cakalı Faça / Fresh Dressed

Janis: Hüzünlü Küçük Kız / Janis: Little Girl Blue

Janis Joplin’in ailesine arkadaşlarına yazdığı mektuplar üzerinden müzisyenin yaşamına bakış atıyoruz.

!f İstanbul 2016 - Janis: Hüzünlü Küçük Kız / Janis: Little Girl Blue

Blur: New Worlds Tower

Blur dinlemeyi özlemedik mi? Geçtiğimiz sene hayranlarını şaşırtıp, yeniden birleşerek turneye çıkan ve ülkemize uğramayan(!) Blur, turne ile ilgili bir de belgesel çekmiş.

!f İstanbul 2016 - Blur: New Worlds Tower