MÜZİK

İçinizi ısıtacak müzik klipleri

Yerli ve yabancı örneklerle listemiz ilerleyen günlerde güncellenmeye devam edecek.

Yaratıcı süreçlerine evlerinde devam eden sanatçıların bazıları üretmek konusunda hiç sıkıntı çekmiyor. Karantinada kendi yöntemlerini bulup, müziği paylaşmaya devam eden sanatçılar hepimize umut aşılıyor. İçinizi ısıtacak müzik klipleri listemiz ilerleyen günlerde artan örneklerle güncellenmeye devam edecek.

Tash Sultana

3 yıl evvel yatak odasında yaptığı kayıtla internetten müziğini duyurarak meşhur olmuştu. Geldiğimiz noktada evinden canlı yayın yapmak, klip çekmek konser vermek onun için en doğal iletişim biçimi olmalı. Zaten yeni şarkısına klip fikri ararken de hiç zorluk çekmemiş. Pretty Lady’yi birkaç arkadaşına, iletişimde olduğu hayranlarına yollayıp şarkıyla dans etmelerini istemiş. Ortaya böyle doğal bir kolaj çıkmış. Şarkıya da tam not verdik, buyrun dinleyin.

Tash Sultana - Pretty Lady (Official Music Video)

Grimes

Müzikle birlikte illüstrasyon ve görsel teknolojiler üzerine doymak bilmez bir merakı olan Grimes karantinanın en oyuncu videosunu çekmiş. Kliplerinde çokça görsel efekt kullanan, genellikle görsel dizaynları da kendisi tasarlayan müzisyen şu sıralar hamile de olduğu için işin bir kısmını hayranlarına bırakmış. Yeşil ekranda çektiği performans kısmını, proje dosyasının linkiyle birlikte Youtube’a ekleyip, “buyrun siz nasıl bir dünyada görmek istiyorsanız öyle tasarlayın” klibi demiş. Henüz yeni eklenen video için hayranlar şimdiden çalışıp 5-6 versiyon yüklemişler bile.

Grimes - You'll Miss Me When I'm Not Around (Chroma Green Video)

Dua Lipa

Tamam her şarkısı hit oluyor ama Dua Lipa bu şarkıyı yazarken nakarattaki “I should’ve stayed at home” (evde kalsam iyiydi) dizesinin bu kadar günümüzü yakalayacağını düşünmez olamaz herhalde değil mi? Şarkıya daha önce çekilen klibin üzerine, evinde canlı söyleyerek ürettiği bu versiyon da evlerinde kalan hayranları tarafından defalarca seyredildi.

Sedef Sebüktekin

Yeni şarkısı Unutmam Lazım için evinin terasında çektiği kliple samimiyet ödülümüz Sedef’e gidiyor :) O ne yazsa sevenleri anlıyor, klibini nerede çekse yine de istediği duyguları dinleyicilerine geçirebiliyor.

Sedef Sebüktekin - Unutmam Lazım

Sezen Aksu

Yıllar evvel yaptığı bir şarkısının demosuna Ezo Sunal’ın güzel çizimleriyle içinizi açan bir klip hazırlamış. Sezen Aksu’nun şarkı yapım sürecini, karantina döneminde dört ayaklı ev arkadaşlarıyla geçirdiği zamanları açıklamadaki yazıda bulabilirsiniz.

Sezen Aksu - Ne Yapayım Şimdi Ben? (Official Video)

Cümbür Cemaat

Sırada çekimleri sırasında bolca su akıtılmış bir video var. Shantel ve cümbür Cemaat grubu birlikte yaptıkları Suda Balık parçasına adına uygun bir klip çekmişler. Ev şartlarında çekilmiş kliplere Türkiye’den tek örnek diyebilir miyiz? Devamı gelecektir muhtemelen.

 

Shantel & Cümbüs Cemaat SUDA BALIK the official lockdown cut