MÜZİK

Gizemin Sesi HiraiZerdüş Türkiye Turnesinde!

Besteci, yazar, şair ve sanatçı HiraiZerdüş, şehrinize geliyor!

Yüzünü ve gerçek ismini gizleyen, HiraiZerdüş mahlasıyla tanınan başarılı sanatçı, anonim kimliğine rağmen milyonlarca dinlenmeye ulaşmış birçok besteye sahip…

Gizemleri açığa çıkarmaya ne dersiniz? Gelin HiraiZerdüş’ün müzik kariyerine ve tabi ki gerçek kimliğine daha yakından bakalım.

Sahi, kim bu HiraiZerdüş?

HiraiZerdüş kimdir?

Hepimizin HiraiZerdüş ismiyle tanıdığı sanatçının gerçek ismi Hakan Bozdağ. Artvin, Şavşat doğumlu olan Bozdağ’ın Şiraz ve Şam bölgelerinde 3 yıl boyunca eğitim aldığı biliniyor. Aynı yıllarda mahlasına da karar veren sanatçı, gizemli kimliğiyle milyonları etkilemeyi başarmış durumda. HiraiZerdüş’ün anlamı ise oldukça etkileyici: ‘’Kutsal iyiliğe giden yol, karanlıktan geçer.’’

1983 doğumlu olan HiraiZerdüş, henüz 16 yaşındayken dünya edebiyatının aranan isimlerinden biri olmayı kafasına koymuş. Uzun yıllar boyunca din ve dil bilimleri üzerine çeşitli araştırmalar yapan sanatçı, 26 yaşındayken fikirlerini somut bir zemine oturtmaya karar verdi. 2014 itibariyle yazılarını okurlarıyla paylaşmaya başlayan HiraiZerdüş, hatırı sayılır bir hayran kitlesi kazanmayı başardı.

İlk kitabı ELYA’yı Aralık 2014’te okurlarıyla paylaştı. Aşkın insanı göklere çıkaran, aynı zamanda yerin dibine sokan iki farklı yüzünü ele alan yazar, oldukça olumlu tepkilerle karşılandı. ‘’Çarpıcı’’ olarak nitelendirilen ilk romanının ardından tekrar kalemine dönen HiraiZerdüş, ikinci eseri Çok Güzel Tükendik: Gidenler Gelir mi? isimli romanını 2018’de yayımladı.

Topla Yüreğini Gidelim Buradan isimli üçüncü romanını ise 2019 yılında okuyucularıyla buluşturdu. ‘’İnsanın konuşacak iki kulak bulamaması, ne kadar da kötü.’’ sözleriyle büyük bir kitleyi etkilemeyi başaran yazar, gelecek eserleri konusunda da merak uyandırmayı başardı!

Şarkıcı ve Şair Kimliğiyle HiraiZerdüş

En az kalemi kadar sesiyle de insanları etkilemeyi başaran HiraiZerdüş, şarkıları ve şiirleriyle milyonlarca dinlenmeye ulaşmayı başarıyor. Youtube’da 1 milyondan fazla abonesi bulunan sanatçının en fazla dinlenen şarkısı ise Papatya. HiraiZerdüş’ün kaleminden ve sesinden çıkan şarkı, Youtube’da tam 93 milyon dinlenmeye ulaşmış durumda.

‘’Ey ruhuma kır alem-i papatya/Beni böyle koyup gitme olur mu?’’

HiraiZerdüş - Papatya

Sanatçının 67 milyonla ikinci sırada yer alan parçası ise İçime Sevda Kaçar isimli bestesi. Sözü ve müziği kendisine ait olan parça, 2019 yılından beri etkisini sürdürmeye devam ediyor.

İçime sevda kaçar - HiraiZerdüş

2019 yılındaki çalışmalarıyla bugün hâlâ konuşulmaya devam eden HiraiZerdüş; kendine özgü yorumu, sesi ve etkileyici sözleriyle 2010’lu yılların en yetenekli sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor. Yayımlandığı dönemde viral hâline gelen Bu Kente Bir Daha Gel isimli parça da bunun kanıtı aslında.

HiraiZerdüş | Bu kente bir daha gel

HiraiZerdüş Türkiye turnesinde!

Şiirleriyle ve besteleriyle milyonları kucaklamayı başaran HiraiZerdüş, etkileyici sesini Türkiye’nin dört bir yanına taşıyor. ‘’Günümüzün Ozanı’’ ismiyle de tanınan sanatçı, benzersiz ses rengi ve ilahi metinlere dayanan kelimeleriyle şarkılarını sizler için söyleyecek.

HiraiZerdüş’ün Türkiye turnesi takviminde pek çok şehir bulunuyor. Ankara, Manisa, İzmir, Adana, Denizli, Bingöl, Kırşehir, Elazığ ve Siirt ise bu şehirlerden sadece birkaçı. HiraiZerdüş’ün kelimelerine teslim olmaya hazırsanız biletlerinizi şimdiden almayı unutmayın!

Sonuçta, insanın insana denk gelmesi oldukça zor mesele.