MÜZİK

Heyecanla bekliyoruz: Oscar and the Wolf

The Great Escape, Montreux Jazz ve Rock Werchter gibi çeşitli festivallerde sahne almayı başaran grup, Türkiye’de de çok fazla kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Elektronik gotik pop’un içimize işlemesine sebep olan Belçikalı grup Oscar and the Wolf’un çoğumuz için özel bir yeri var. Temelleri 2010 yılında atılan grup, ilk uluslararası başarısını 2012’te yayımlanan Orange Sky isimli single çalışmasıyla kazandı.

‘’And you’re all in control/The silken lights
Please take what you want to have/What you keep inside’’

Max Colombie’nin büyüleyici sesi ve sahnedeki enerjsiiyle kısa sürede binlerce hayrana ulaşan grup, 2014-2015 döneminde yayımladıkları EP’ler ve singlelar sayesinde kemik bir dinleyici kitlesi kazanmayı başardı. O yıllarda yayımlanan Strange Entity, Undress, Joaquim ve You’re Mine isimli parçalar milyonlarca dinlenmeye ulaşarak grubu zirveye taşıdı.

Oscar and the Wolf Nasıl Kuruldu?

Beş kişiden oluşan Oscar and the Wolf, kurulduğu günden bu yana karanlık bir temayı benimsiyor. Grubun güncel üyeleri şu şekilde: Vokalde Max Colombie, davul ve perküsyonda Claudio Arduini, klavyede gururumuz Ozan Bozdağ, gitarda Kris Verhelst ve Filip Brans. Oscar and the Wolf ismi, beş kişilik bir müzik grubunu temsil etse de aslında grubun vokalisti olarak bilinen Max Colombie’nin lakabı.

Müziğe erken yaşlarda başlayan Colombie, grubu müzik eğitimi aldığı dönemde kurdu. Kısa sürede enerjiyi yakalamayı başaran üyeler, çok geçmeden sadece Avrupa’da değil Amerika’da da dinlenen bir müzik grubu olmayı başardı. Alternatif pop çatısı altına yerleştirebileceğimiz Oscar and the Wolf’un, şarkılarında barok pop ve indie pop gibi alt kırılımlara rastlamak mümkün.

Unutulmaz Performanslar

4 albüm ve 3 EP çalışması yayımlayan Oscar and the Wolf, öne çıkan hit parçaları şöyle: Princes, Strange Entity, You’re Mine, Joaquim, Fever, Breathing, Runaway ve James.

‘’So run for the gold, run for the money, run for the infinity
We’ll never return and be free’’

Şarkılarında karanlık ve melankolik bir atmosferi benimseyen Oscar and the Wolf, sahne performanslarında da aynı etkiyi yakalamayı başarıyor. Müziklerini ‘’Dark Disney’’ olarak tanımlayan grubun 2015 tarihli Joaquim  performansı kesinlikle izlemeye değer:

Oscar and the Wolf - Joaquim (live)

Grubun damarlarına işlemiş olan ihtişamlığı karanlığı, You’re Mine klibinde derinden hissetmek mümkün:

Raving George feat. Oscar And The Wolf - You're Mine (Official Music Video)

Çıkışlarından bu yana Türkiye’de birçok konser veren Oscar and the Wolf, özellikle festivaller sayesinde ülkemizi sık sık ziyaret etti. Oscar and The Wolf’un Türk üyesi Ozan Bozdağ’a göre grubun Türkiye’deki başarısı tamamen doğru zamanda doğru yerde olmakla ilgili.

Yeniden buluşuyoruz!

Canlı performanslarını en az albüm kayıtları kadar sevdiğimiz bu melankolik grubu, bu yıl yeniden ülkemizde dinleyeceğiz. Hem de 3 farklı şehirde! Bu defa kaçırmak istemiyorsanız tükenmeden biletinizi alın.

Oscar And The Wolf

Konsere hazırlık!

Konser gününü sabırsızlıkla bekleyenler için Oscar And The Wolf’un son konserlerde çaldığı şarkıları aşağıdaki çalma listesinde bir araya getirdik. Şimdiden keyifli dinlemeler!

Özel çalma listelerimizi kaçırmamak için Spotify hesabımızı takip etmeyi unutmayın.