MÜZİK

Hayali Festivalimiz Gerçek Oluyor

Ocak ayında Biletix ekibine hayallerindeki festival programını sormuştuk. Bakıyoruz ki hayaller bir bir gerçek oluyor  ?

sia

Sia

Sia’yı Six feet Under’ın finalinde yer alan Breath Me şarkısından mı, yoksa Chandelier döneminden mi tanıyorsunuz? Fark eder mi, hiç de etmez. Sia popüler müziğin en yaratıcı şarkı yazarı/vokalistlerinden biri. Hala şöhretinin tavan olduğu bugünlerde canlı izlemek de oldukça güzel olacak.

Masstival – 08 Ağustos  – KüçükÇiftlik Park, İstanbul

die

Die Antwoord

Müziğine ne isim verirlerse versinler, rap-rave, ninja rap, alternative hip hop, Die Antwoord tam bir deli müziği yapıyor. Sevmekle, ürkmek; kaçmakla, dans etmek arasında kalıyorsunuz. Gizli gizli dinlediğim, kimselere dinletemediğim bu iki deli Afrikalının canlı performansını çok merak ediyorum.

 Dropout Festival – 5 Haziran -KüçükÇiftlik Park, İstanbul

azelia

Azelia Banks

Öncelikle Azelia Banks çok iyi bir rapçi. Bunu ilk başta söyleyelim ki  Iggy Azelia ile kavgaları dolayısıyla kazandığı sansasyonel sizi kandırmasın. 212 şarkısındaki asi küçük kız görünümlü, güçlü kadın vokaliyle dikkatleri çeken 24 yaşındaki müzisyenin sahne performası da oldukça iyi gözüküyor. Tabi bir de tercih etmek gerekirse, gönlümüzdeki Azelia, Azelia Banks’tir ?

Parkfest – 15 Mayıs – KüçükÇiftlik Park

Damon-Albarn

Damon Albarn

Blur, Gorillaz derken solo projeleriyle de peşinden koştuğumuz Damon Albarn İstanbul Caz Festivali’nde sonunda kanlı canlı karşımızda!  Son zamanlarda farklı ritimlerin peşinden dünyayı gezen bu yaratıcı adam Suriye Ulusal Orkestrası ile birlikte birçok sürpriz konuğun da olacağı bir programla sahnede olacak.

İstanbul Caz Festivali – 27 Haziran Pazartesi  –  Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi

joss

Joss Stone

Duru ses tanımının tam karşılığı olabilecek Joss Stone 2011’de verdiği konserle kalbimizi çalmıştı. Aradan geçen sürede yeni albümler yaparken bir yandan da The Tudors dizisiyle oyunculuğa adım attı. Bakalım bu sefer nasıl bir Stone çıkacak karşımıza?

İstanbul Caz Festivali – 23 Temmuz –  KüçükÇiftlik Park

Yazının başındaki Hayali Festival meselesine dönersek benim hayallerimden birkaçı gerçekleşti, birini de yıldızlara uğurladık.

O zaman bir sonraki dileğimi açıklıyorum: BABYMETAL, bu yaz bir metal festivaline gelsin.

Yakın zamanda Live Nation bünyesine girdiklerine göre neden olmasın? 

 

BABYMETAL - KARATE (OFFICIAL)