MÜZİK

Günün Şarkısı: Oasis – Live Forever

Oasis'in şöhretini getiren de dağılmasına sebep olan da aynı şey; Asabiyet!

91 yılında kurulan Oasis’i 94’te zirveye taşıyan şarkı Live Forever’ı hatırladınız mı? O yıllarda peşpeşe yaptıkları hitlerin hepsi ömürlük şarkılar oldu. Her biri İngiliz rock müzik tarihine altın harflerle yazıldı. Supersonic albümünün çıkışıyla beraber Britanya sınırlarını aştılar hatta Japonya’ya kadar uzandılar.

O dönemler İngiltere’de Pavarotti, Prince hatta Elvis’ten bile fazla albüm sattılar. Müziğin vahşi çocukları olarak anıldıkça şöhretlerine şöhret katmaya devam ettiler. Ne demişler “Reklamın iyisi kötüsü olmaz.”

İlk çıktıkları turnede, kaldıkları otelin camından yastık, koltuk her şeyi fırlattıklarında artık tüm dünya onları agresif ve vahşi bir müzik grubu olarak kazımıştı hafızaya. Amerika’daki ilk konserlerinde sahneye ayakkabı atan seyircileri, belki de Oasis’in tarzında sevgisini göstermek istemiştir. :)

Fakat hepimizin bildiği üzere Oasis’in şöhretini getiren de dağılmasına sebep olan da aynı şey; Asabiyet! Gallagher’lar bu dünyaya gelmiş en yetenekli kardeşlerden. Bu yüzden Oasis dağılmış olsa da yollarına ayrı ayrı devam ediyorlar. Liam Gallagher’ı 14 Ağustos’ta dinleyeceğiz. Dünyayı kasıp kavuran karizmasına canlı şahit olacağız. Liam Gallagher gibi bir rock starı sahnede seyretmek muhteşem olacak!  [Bilet Al]

Müzik tarihinin Habil ve Kabil kardeşleri olarak anılan Gallagher’ları daha yakıdan tanımak isterseniz “Supersonic – The Oasis Documentary” belgeselini izlemenizi tavsiye ederiz.

Oasis - Live Forever (Official HD Remastered Video)