MÜZİK

Günün Şarkısı: Muse – Thought Contagion

Düşünceler de virüs gibi midir?

Muse yeni teklisiyle, kanımıza zehri verdi. Dinler dinlemez bu yeni şarkının bağımlısı olduk. Muse hayranlarının çok iyi takip ettiği üzere şarkının gitar riffleri Fury’yle benzerlik gösteriyor. Tabi bu önyargıyla dinlememek ve yeni şarkının tadını çıkarmak gerek. Thought Contagion’ı Muse’un muhteşem dönüşünün ayak izleri olarak görebiliriz. Şarkının hikayesi şöyle; Matt Bellamy yıllar önce Richard Dawkins’in bir kitabından etkileniyor ve düşüncelerin bulaşıcı olduğunu fark ediyor. Tıpkı virüs ya da genler gibi. “Haberleri bir saat izlerseniz bunu fark edersiniz” diye ekliyor. Haksız mı? Son derece haklı.

Şarkının hikayesi günümüz gerçeğiyle bu kadar bağlantılı olduğu için dinler dinlemez insanın psikolojisi değişiyor belki de. Fury’yle benzerlik gösterdiğini söylemiştik ama sözleri Fury kadar karanlık değil. Aksine sabah kahvelerinin yanına yakışan yüksek bir şarkı. Klip karanlık, evet. Ama insanı düşürmüyor.

Klibe gelelim… Post apokaliptik bir dünyayı refere eden klip, Michael Jackson’ın efsanevi Thriller’ını akıllara getirmiş. Müzikseverlere göre bu klip en az Thriller kadar etkileyici. Biz de onlara hak veriyoruz. Nefes kesen klibi henüz izlemediyseniz sizi daha fazla merakta bırakmayalım.

MUSE - Thought Contagion [Official Music Video]