MÜZİK

Günün Şarkısı: La Yegros – Viene de Mi

Latin Amerika ve Kuzey Afrika'nın folk melodilerini reggae hatta hip-hop'a devşiren La Yegros'un tropikal sesiyle tanışmayan kalmasın.

Dün Dünya Emoji Günü’ydü ve ülkelerin en çok kullandığı emojiler açıklandı. Gözler önce Türkiye’yi merak ediyor tabi. Bu yıl bol bol gülmüş, acı tatlı her olaya kahkaha ile cevap vermişiz. Aman ağzımızın tadı bozulmasın. Gülmek iyidir hatta insanı iyileştirir derler. Bir önceki yıla baktığımızda ise en çok kızgın surat emojisini kullanıyormuşuz. İki yıl arasında büyük fark var.

Peki müzik ne alemde diye merak ettik? Bakalım hangi ülkeler, emojilerinin arasında müziğe yer veriyor? Sonuçlar pek şaşırtıcı değil. Shakira’nın memleketi Kolombiya, tangosuyla ünlü Arjantin ve dans denilince ilk akla gelen ülke Brezilya’da en çok kullanılan emoji müzik notasıymış. Müziğin ekseninden asla kopmayan sıcacık, rengarenk ülkeler bunlar.

Biz de onlara kulak verelim ve günün şarkısı için Arjantin’e uzanalım. Daha önce Türkiye’de Chill Out Festival’de ağırladığımız La Yegros’u hatırlarsınız. Muhteşem sesinin yanı sıra çok renkli müziği ile her türden müziksevere hitap ediyor. Müthiş yetenekli. Şarkı yazıyor, söylüyor, rap yapıyor, enstrümanlarla arası da çok iyi. Aranjmanlarının çoğu da kendisine ait. Öyle yüksek bir enerjisi var ki kariyerinin Arjantin’den tüm dünyaya yayılması tesadüf değil.

Latin Amerika ve Kuzey Afrika’nın folk melodilerini reggae hatta hip-hop’a devşiren La Yegros’un tropikal sesiyle tanışmayan kalmasın.

La Yegros - Viene de Mi