MÜZİK

Günün Şarkısı: Kimbra – Settle Down

Denemekten çekinmeyen Kimbra kendine has ruhunu hiç kaybetmeyerek her albümünde kendine farklı bir ses ekliyor.

Kimbra Festtogether Konser Biletleri

Kimbra müziğini döneme göre şekillendirip, vokalini de daime geliştiren çalışkan bir sanatçı. Plain Golden Ring, Cameo Lover gibi popa yakın, caz vokalli klasiklerinin ardından The Golden Echo albümüyle daha komplike bir müziğe yöneldi. Mitolojik esinlenmelerle bezeli şarkı sözlerini, iddialı görsellerle birleştiren klipler yaptı. Denemekten çekinmeyen her sanatçı gibi 90s Music benzeri felaket şarkılara da imza attı ama kendine has ruhunu hiç kaybetmedi.

Gotye ile ortak çalışması “Somebody That I Used To Know” döneminin en çok bilinen indie şarkılarından olmayı başardı ve Kimbra’ya da Grammy kazandırdı. Geçtiğimiz yıl Primal Heart ile daha elektroniğe yakınlaşmaya başlayan müziğiyle yine kendini yeniledi.

Çevreye olan duyarlılığını da 14 Temmuz’da Festtogether sahnesinde yer almasından anlıyoruz. Geri dönüşüm, sıfır atık gibi çevre konularını ön plana çıkartan festival, bilet gelirlerinden  Tider, İhtiyaç Haritası, Adım Adım, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği gibi sivil toplum örgütlerine katkı sağlıyor. Bob Geldof, mor ve ötesi, UNKLE, Sophie, Hunger, Son Feci Bisiklet sahnedeki diğer isimler. Türkiye’nin ilk sürdürülebilir festivali sloganıyla yola çıkan etkinlik umarız uzun yıllar devam eder.

Kimbra - "Settle Down"