MÜZİK

Günün Şarkısı: Janis Joplin – Summertime

Bugün günlerden Janis Joplin!

27’ler kulübünün şahsına münhasır üyelerinden biriydi Janis. 4 Ekim 1970’de tam 27 yaşında hayatını kaybetti. Yeni albümünü kayıt aşamasındaydı. Aynı zamanda hayatının en inişli çıkışlı dönemlerini yaşıyordu.

Onunla ilgili belgeselleri izlediyseniz siz de biliyorsunuzdur, kendisini her zaman çirkin bir kadın olarak görmüş, okul yıllarında dışlanmış. Bu kompleksi yüzünden alkol ve uyuşturucu problemleri yaşamış. Hatta şarkılarındaki çığlıklar, yakarış olarak anlamlandırılır. Kendini duyurmak için tüm şarkılarında çığlık attığı düşünülür.

Janis Joplin müzik tarihinin gelmiş geçmiş en farklı rock starlarından biri. Onu her zaman leylavari gülüşüyle, sahnedeki çığlıklarıyla hatırlayacağız. Bir de Jimi Hendrix ile olan yakınlığıyla tabi…

70’lere imzasını atmış her sanatçı gibi o da kalbimizde ve kulaklarımızda ölümsüz şekilde çınlamaya devam edecek. Onunla aynı dönemde yaşamadık ama her birimizin hayatına mutlaka dokunmuştur. Janis’e biraz daha yakından bakmak isteyenlere, şu belgeseli önerelim: “Janis: Little Girl Blue”

Janis Joplin - Summertime