MÜZİK

Günün Şarkısı: Janelle Monáe – PYNK

Janelle Monáe'den film gibi klipler!

Janelle Monáe son albümü Dirty Computer ile son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Daha evvelki androjen tarzını daha feminen hatta ultra feminen bir stille değiştiren yetenekli sanatçı yine yapılmayanları yapmaya devam ediyor. PYNK şarkısının klibi için özel olarak tasarlanan, görüntüsü açıklama gerektirmeyen pantolonlarla popüler medyada pohpohlanan erkek cinselliğine pespembe bir karşılık getirdi.

The Arch Android albümünde caz tınılarıyla bezeli, rap ve soul ağırlıklı şarkılar varken bu albümde sanki biraz daha pop müziğe yönelmiş sanatçı. Sanki her şarkı kendine özel bir formatla tasarlanmış, kiminde oldukça gangsta bir rap tarzı var (Dajngo Jane) kiminde daha hafif, kolay dinlenen pop tınıları var (I Like That).

Medyada genç kızlara güçlü, aklı başında bir figür olarak ilham vermek istediğini söyleyen sanatçıyı teknoloji ve müzik üzerine seminerlerde de konuşmacı olarak görüyoruz. Kendisini bir futurist olarak tanımlaması boşuna değil hep bir adım öteye taşıyor müziğini.

Neredeyse he şarkısı bilimkurgu filmleri tadında klipleştirilen Dirty Computer albümünü kulaklıkla dinlemenizi tavsiye ederiz. Böyle zeki seslere ihtiyacımız var, değil mi?

Janelle Monáe - PYNK [Official Music Video]