MÜZİK

Günün Şarkısı: Childish Gambino

Şarkılarında anlattığı dünyalara uygun, güçlü görseller içeren klipler çekerek müziğine kendine has bir evren yaratıyor.

Günün Konser Tavsiyesi

Childish Gambino rap müziğin en farklı isimlerinden. This is America ile tepeye taşınan şöhretinin altında takdire şayan bir yetenek olduğu konusunda herkes hemfikir. Şarkılarında anlattığı  dünyalara uygun, güçlü görseller içeren klipler çekerek müziğine kendine has bir evren yaratıyor. Fazla yukarıdan konuşmayan, maçoluktan uzak aşk hikayeleriyle, bazen bir doz melankolik ama ritme kendinizi kaptırdığınızda da depresif de olmayan bir dünya bu.

3005 şarkısını da ne olursa olsun birbirini sonsuza kadar destekleyecek arkadaşlıklar etrafında çevirirken, rap dünyasında olan bitenlere, şöhrete ve bunun kişiye neler kattığına neler alıp götürdüğüne değiniyor. John Coltrane, Kurt Cobain gibi isimlerin de adını anıyor ve biz gitsek de şarkılar bitmiyor, senelerce dillerde dolanıyor diyor.

Childish Gambino henüz buralara uğrayacak gibi değil ama rapseverler için konser tavsiyemiz: Ben Fero, Anıl Piyancı, Gazapizm, Şehinşah gibi rapçilerin yer aldığı Bizim Fest Zeytinli festivali.