MÜZİK

Gülşen’in Büyülü Müzik Dünyasına Yolculuk: En Popüler Şarkılar, Albümler ve Klipler

Gülşen, Türk pop müziğinde adeta bir fenomen haline gelmiş gerçek bir ikon!

Başarılı albümleri, unutulmaz şarkıları ve etkileyici klipleriyle Türkiye’nin en büyük yıldızlarından biri olan Gülşen, uzun yıllardır devam eden müzikal çalışmalarıyla kalplerde taht kurmayı başardı. Şarkılarıyla defalarca coştuğunuz, hüzünlendiğiniz ya da aşkı tattığınız ikonik sanatçının kariyer yolculuğunu yeniden hatırlamak ister misiniz?

Haydi başlayalım ve Gülşen’in renkli müzik dünyasına adım atalım!

Gülşen’in Kariyerinin Başlangıcı: İlk Albümler

Türk pop müziğinin güçlü ve başarılı kadınlarından biri olan Gülşen, 1990’ların sonunda adını duyurmaya başladı. İlk albümü “Be Adam” ile karşımıza çıkan başarılı sanatçı, zaman içinde birçok hit şarkıya imza atarak müzik dünyasının önde gelen isimlerinden biri oldu.

Gülşen Be Adam (90’lar)

Gülşen’in En Popüler Şarkıları: Kulakların Pasını Silen Melodiler

Müzik Son Ses: Bangır Bangır

‘’Yanım çok kalabalık, sesin gelmiyor, bağır’’

2015 yılında çıkan bu şarkı, Gülşen’in en popüler bestelerinden biri olarak öne çıkıyor. Enerjik ritmi ve sözleriyle adeta kulakların pasını silen Bangır Bangır, özellikle yaz aylarında herkesin dilinde!

Gülşen - Bangır Bangır

Bi’ Ses Duyarsın Ordan: Dan Dan

‘’Blöf yok valla billa / Bana sen lazım illa’’

Bangır Bangır albümünün başarısını kanıtlayan bir diğer parça ise hiç kuşkusuz Dan Dan. Klibi yurtdışında çekilen şarkı, Gülşen’in yarattığı benzersiz atmosferle Youtube’da 150 milyondan fazla izlenme elde etti. 2015 yılında çıkan şarkı bugün bile popülerliğini korumayı sürdürüyor.

Gülşen - Dan Dan

Hepsi Hikâye, Firardayım: Yatcaz Kalkcaz Ordayım

‘’Bi’ açıldım, bi’ kapandım / Bi’ üzüldüm, bi’ de güldüm, ha-hayt’’

2013’te çıkan Yatcaz Kalkcaz Ordayım isimli parça, Gülşen’in enerjik ve dans etmeye davet eden şarkılarından biri. O dönemde oldukça popüler olan bu şarkı, günümüzde de hâlâ dinlenilmeye devam ediyor.

Gülşen - Yatcaz Kalkcaz Ordayım

Albüm Başarıları

Be Adam (1996)

Gülşen’in ilk albümü olan “Be Adam” şarkıcının kariyerinde önemli bir başlangıç yapmasını sağladı. Albüme ismini veren “Be Adam” şarkısıyla büyük beğeni topladı ve Gülşen’in müzik dünyasındaki ilk ayak seslerini herkes hissetmiş oldu.

Şimdi (2001)

“Sarışınım” ve “İtiraf” gibi hit şarkıların yer aldığı “Şimdi” albümü, Gülşen’in kariyerinde önemli bir dönüm noktası.

Of… Of… (2004)

Gülşen “Of… Of…” isimli 2004 tarihli albümünde “Of… Of…”, “Saz Mı, Caz Mı?” ve “Büyüyoruz” gibi şarkılarla dinleyicilerine eğlenceli ve hareketli şarkılar sundu. Albüm, şarkıcının popülerliğini daha da artıran bir çalışma oldu.

Mucize (2007) 

Gülşen’in yedinci albümü olan “Mucize”, “Ezberbozan” ve “Yeni Biri” şarkılarıyla öne çıkıyor.

Bangır Bangır (2015) 

Gülşen’in en başarılı albümlerinden biri olarak kabul edilen “Bangır Bangır” Türkçe Pop müziğe “Dan Dan” ve “Ne Kadar” gibi şarkılar kazandırmış çok güçlü bir albüm.

Görsel Şölen: Gülşen’in En İyi Klipleri

Bangır Bangır 

Şarkının enerjisi ve renkli sahnelerle dolu video klibi, büyük beğeni topladı. Klip, Gülşen’in dans performansı ve eğlenceli hikayesiyle şarkının popülerliğini daha da artırdı.

Gülşen - Bangır Bangır

Yatcaz Kalkcaz Ordayım

Özellikle yaz aylarında hala her mekanda dinlemeye alıştığımız bu şarkının başarısının sebeplerinden biri de mini bir film diyebileceğimiz bu aksiyon dolu bu klip.

Gülşen - Yatcaz Kalkcaz Ordayım

Ezberbozan

Gülşen’in Mucize albümündeki Ezberbozan şarkısının klibi, dönemin en çok izlenen klipleri arasında yer aldı. Klipte şarkıcının güçlü imajı ve çarpıcı renkler dikkat çekiyor.

Gulsen - Ezberbozan

Unutmadan…

Gülşen, aynı zamanda başarılı bir şarkı sözü yazarı. Pek çok popüler ismin hit şarkıları onun kaleminden çıkıyor. Şarkıcının yazdığı şarkılar arasında Demet Akalın’ın “Aşkın Açamadığı Kapı” ve Hande Yener’in “Biri Var” gibi hit şarkı bulunuyor.

2014 yılında müzisyen Ozan Çolakoğlu ile evlendiğini ve çiftin 2016 yılında dünyaya gelen Azur Benan adında bir oğulları olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Sosyal sorumluluk projelerine de önem veren bir isim. Çeşitli yardım kuruluşlarına destek vererek farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Sahnede tam bir ikon!

Gülşen’in müzik yolculuğuna tanıklık etmek ve en güzel şarkılarını canlı performanslıyla izlemek için yaklaşan konserlerini takipte kalmayı unutmayın!