MÜZİK

Gruplarından Ayrılıp Kariyerine Solo Devam Eden 7 İsim

“Sürüden ayrılanı kurt kapar” derler, ama bazen işler öyle yürümüyor.

Gruplarından ayrılıp kariyerine yekpare devam eden ünlüler alıp başını gidiyor. Kimisi grup işlerini askıya alıyor kimisi tamamen tek başına markalaşıyor.

1-Destiny’s Child vardı hatırladınız mı?

Destiny's Child - Survivor (Official Video)

Akla ilk gelen isim tabi ki Beyonce. Destiney’s Child’da “survive” etmekten vazgeçip aldı eline mikrofonu attı kendini sahneye. O dönemlerde Kelly Rowland da aynı şeyi yaptı. Ama bir Beyonce olamadı tabi.

Beyoncé - Run the World (Girls) (Official Video)

2-Kaan Tekgöze pardon Tangöze

Duman ile yaptığı albümlere, bu defa solo bir albüm için ara verdi. Söylemeden geçmeyelim, Kaan Tangöze Duman ile birlikte çalışmaya devam ediyor. Bir yandan da akustik konserler ile Türkiye’yi dolaşıyor.

3-Justin Timberlake ile ergenliğe dönüş

*NSYNC - Bye Bye Bye (Official Video)

Boyband’lerin en meşhur olduğu dönemlerdi. Her genç kızın odasında mutlaka bir N’SYNC posteri vardı. Ama grup üyelerinin arasında en çok göze çarpan da Justin Timberlake’ti. Daha o zamanlardan belliydi bu çocuğun böyle hit olacağı, tek başına albümler yapıp milyonlar satacağı.

4-Bir nesil onlarla büyüdü: Spice Girls

Spice Girls - Wannabe (Official Music Video)

Baharat kızlarımızın her biri kendi kariyerlerine farklı şekillerde devam etti. Geri Halliwell, “It’s raining man” klibiyle hafızalarımıza kazındı. Peki Victoria’ya ne demeli? Ah Victoria… Beckham’la olan evliliğine moda etiketini de ekleyince kendisi popüler kültürün bir ikonu haline geldi. Beckham çiftinin yaptığı çocuklar bile Emma’dan ünlü oldu. :)

beckham-family

5-MFÖ’nin dahil olmadığı grup listesi olamaz

Mazhar Alanson - Yandım (Official Video)

Mazhar Alanson da alıp başını gidenlerden. Kendisi “yandım” şarkısıyla kolları sıvamış hatta aynı dönemde kitap bile çıkarmıştı. Özkan Uğur’un da o sıralar gitarına sarılıp tek başına projeler yaptığını belirtmeden geçmeyelim. Ama biz onları hep beraberken seviyoruz. Canınız MFÖ dinlemek isterse biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

Özkan Uğur - Olduramadım

6-Dağıldığı için sevindiğimiz grup: Volvox

Şebnem Ferah (Grup Volvox) - Where Does Love Live Now

Özlem Tekin ve Şebnem Ferah’ın dahil olduğu Volvox’u düşününce “iyi ki dağılmış” diyoruz. Böylece türk rock müziği iki önemli kadın vokal kazanmış oldu.

7-Ve tabii: İZEL ÇELİK ERCAN :)

Izel-Çelik-Ercan

Bitmeyen geyiklerin malzemesi “İzel Çelik Ercan” üçlüsü , Türk pop müzik tarihinin belki de en tatlı grubu. Allahtan her biri kendi yoluna gitmiş de, gençliğimizde İzel’i, Çelik’i ve Ercan Saatçi’yi ayrı ayrı dinleyebilmişiz.