MÜZİK

Şimdi Çatı Katında Konser Vakti: Gökhan Türkmen

Şarkıcı, söz yazarı ve yapımcı: Gökhan Türkmen şehrinize geliyor!

2005 yılından bu yana aktif bir şekilde müzik kariyerine devam eden Gökhan Türkmen, Türkçe pop müziğin sevilen isimlerinden biri…

Çatı Katı, Aşk, Lafügüzaf, Sen İstanbul’sun, Taş ve Yanımda Kal gibi sayısız hit parçaya imza atan Türkmen, favori şarkılarını sevenleri için seslendirmeye hazırlanıyor. Turnenin detaylarına geçmeden önce Gökhan Türkmen’in müzik kariyerine doğru küçük bir yolculuğa çıkalım!

Gökhan Türkmen’in İlk Adımları

1983 İstanbul doğumlu olan Gökhan Türkmen aslen Rizeli. Ortaokul yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan sanatçı, profesyonel müzik kariyerine 1997’de aldığı bir gitarla adım attı. 2000’li yıllarda çeşitli mekânlarda sahne almaya başlayan Türkmen, üniversite mezuniyetinin ardından şan dersi almaya karar verdi. Bu süreçte kendini tamamen müziğe adayan Türkmen, kendi şarkılarını da yazmaya başladı. 2005 yılı ise onun için bir dönüm noktasıydı aslında. Serkan Söylemez’in ‘’Büyük İnsan’’ isimli parçasını amatör bir şekilde seslendirerek Youtube’a yükleyen sanatçı, 5 milyondan fazla dinlenme elde etti ve videosu tüm Türkiye’de viral hâle geldi.

Gökhan Türkmen - Büyük İnsan

Bir yıllık sessizliğin ardından Dön isimli bir parça yayımlayan Türkmen, kariyerini Nokia tarafından düzenlenen bir yarışmaya katılarak ilerletti. Yarışmada yine Serkan Söylemez’e ait olan “Efkarlıyım” adlı bir parça seslendiren sanatçı, bu süreçte kendisine kemik bir hayran kitlesi oluşturmayı da başardı.

Türkmen’in büyük ses getiren yorumları, yapımcıların ve plak şirketlerinin de dikkatini çekti. 2007’de anlaşma masasına oturan müzisyen, ilk albümünü ise 2008’de piyasaya sürdü. Türkmen’in resmi çıkışı, ülke çapında büyük ses getirdi. Tüm bu başarılar Türkmen’e, 37. Altın Kelebek töreninde En İyi Çıkış Yapan Sanatçı ismini kazandırdı.

İkinci Stüdyo Albümü ve Sayısız Hit

Gökhan Türkmen, Biraz Ayrılık ismini verdiği ikinci stüdyo albümünü 2010’da piyasaya sürdü. Rüya, Bir Öykü, Ayıp Ettin ve Yüreğim gibi başarılı parçalara imza atan Türkmen, adeta müzik listelerini alt üst etti. İkinci albümüyle yılın en çok ödül kazanan sanatçısı olan Türkmen, kısa bir süre sonra Ara ismini verdiği 5 şarkılık bir EP daha yayımladı.

Türkmen, 2013’te kariyerini tam anlamıyla zirveye taşıyan üçüncü albüm çalışmasını sevenlerinin karşısına çıkardı. En Baştan isimli albüm, o kadar başarılı oldu ki bugün hâlâ müzik listelerine girmeyi başarıyor. Çatı Katı, Sen İstanbul’sun, Dene, Taş, Kurşuni Renkler, İlla, Oysa ki… Kısacası En Baştan albümü tam anlamıyla bir hit bombasıydı.

Çatı Katı [Official Video] - Gökhan Türkmen #enbaştan

GTR Müzik ve Son Çalışmalar

Gökhan Türkmen, 2014’te GTR Müzik ismini verdiği bir müzik şirketi kurdu. 2017’de kendi etiketini taşıyan ilk albümünü yani dördüncü stüdyo albümünü piyasaya süren Türkmen, oldukça olumlu tepkiler aldı. Sessiz adını verdiği albümde Olmadı, Öyle Güzel ki, Aşktır ve Olsun gibi başarılı parçalar yer alıyordu. Türkmen’in beşinci stüdyo albümü ise Romantik adıyla 2019’da yayımlandı. Albümde yer alan Aşk isimli parça ise Türkmen’in bugüne dek en çok dinlenen şarkılarından biri oldu.

Aşk [Official Video] - Gökhan Türkmen #Aşk

Sanatçı son stüdyo albümü olan 7’yi ise Haziran 2021’de dinleyicileriyle buluşturdu. Şerefine ve Deli parçalarıyla listelerin zirvesine yerleşmeyi başaran Türkmen, son single’ı Kiraz Çiçekleri ile yeniden karşımızda!

Kiraz Çiçekleri [Official Video | 4K] - Gökhan Türkmen

Gökhan Türkmen Şehrinize Geliyor!

Başarılı müzik kariyeriyle müzik listelerini fethetmeye devam eden Gökhan Türkmen, müjdeli bir haberle hayranlarının karşısında! Yeni yılı turneyle karşılayacak olan Türkmen’in Aralık takvimi oldukça kabarık!

Sanatçının ziyaret edeceği duraklar ise şöyle:

  • 20 Aralık: IF Performance Hall Beşiktaş
  • 23 Aralık: Jolly Joker Kıyı İstanbul
  • 29 Aralık: Jolly Joker Vadistanbul
  • 30 Aralık: Jolly Joker Ankara

Sanatçı yeni yılın ilk ayında da konserlerine devam edecek. Türkmen’in 2024 takviminin ilk sahnelerini de sizlerle paylaşalım.

  • 13 Ocak: Hayal Kahvesi Aqua Florya
  • 19 Ocak: Bostancı Gösteri Merkezi
  • 24 Ocak: Mask Beach Sahnesi
  • 6 Mart: Hayal Kahvesi Kocaeli

Gökhan Türkmen 2023 sezonunu konserlerle kapatırken yeni yıla da sahnelerde merhaba diyecek. Türkmen’in sahne performansını canlı izlemek ve en sevilen şarkılarına eşlik etmek için biletlerinizi şimdiden almayı unutmayın!