MÜZİK

Gitarist Al Di Meola, yeni konsepti ile yeniden sahnelerde: Electric Years

Müzik dünyasının efsanevi gitaristi Al Di Meola, Türk hayranlarına unutulmaz bir deneyim yaşatmak için İstanbul’a geliyor...

Electric Years adını verdiği yeni konser serisi ile ustalığını modern dokunuşlarla birleştiren Di Meola, dinleyicilerini eşsiz bir yolculuğa çıkaracak.

Elektriğe kapılmadan önce Al Di Meola’yı daha yakından tanıyalım!

Al Di Meola’nın kariyer öyküsü

Tam ismiyle Albert Laurence Di Meola, 1954 New Jersey doğumlu bir gitarist.

Gitarın sınırlarını zorlayan, melodilerle zamanın ötesine geçen Meola, küçük yaşlarda çalmaya başladığı davul ile müziğe ilk adımlarını attı. 9 yaşındayken Beatles grubu ile müzik tutkusunu perçinleyen müzisyen, gitar çalmaya da böyle başladı.

Caza olan ilgisini keşfetmesiyle birlikte Berklee Müzik Koleji’ne kaydolan Meola, burada bir caz-füzyon grubu ile çalmaya başladı. 1974 yılında Chick Corea tarafından keşfedilen deha, kısa sürede tüm dünyanın konuştuğu bir gitariste dönüştü. Böylece Return to Forever ile birlikte gitarist olarak sahnelere adım atan Meola, grupla birlikte 3 albüm kaydetti.

Grubun dağılmasıyla birlikte profesyonel müzik kariyerine bireysel olarak devam etti. İlk albümünü ise 1976’da yayımladı. Aynı dönemlerde Güney Afrika ve tango müziğine de ilgi duymaya başladı. Paco De Lucia ve John McLaughlin’le yolları kesişen Meola, Guitar Trio albümü ile besteci kimliğini de ortaya koydu.

Efsanevi gitaristten unutulmaz performanslar

Caz füzyonunun ustası olarak tanınan Di Meola, kusursuz tekniği ve yenilikçi yaklaşımıyla her sahnesinde dinleyicilerini büyülemeye devam ediyor…

Di Meola’nın performanslarında İspanyol flamenkosundan Latin ritimlerine, derin caz ezgilerinden rock enerjisine kadar her bir notaya rastlamak mümkün. 2018’de Berklee Mezuniyet Gecesi Konseri’nde sergilediği performans da bunun bir kanıtı aslında.

Al Di Meola - Mediterranean Sundance/Río Grande - Live at Berklee Valencia Campus

Stuttgart Kammer Orkestrası ile birlikte sergilediği, 2022 tarihli Strawberry Fields Forever performansı da hiç kuşkusuz unutulmazlar arasında yer alıyor.

“Strawberry Fields Forever” with the Stuttgart Kammer Orchester July 12 2022

Al Di Meola’nın dinleyicilerini etkilemek için sahne ışıklarına ihtiyacı yok. Bu kez sahne Garda Gölü.

Rehearsal “Ava’s Dance in the Moonlight”, with Peo Alfonso at Lago Di Garda

Al Di Meola ile ‘’Electric Years’’

Yaşayan gitar efsanesi Al Di Meola, Electric Years dünya turu kapsamında Türkiye’ye geliyor!

Çok sayıda Grammy adaylığı, dünya çapında rekor satışlar, Berklee College of Music’ten Onursal Doktora Derecesi, altın plaklar, Onursal Miles Davis Ödülü, BBC Yaşam Boyu Başarı Ödülü ve daha birçok başarı…

İmza attığı projelerle dünyanın en iyi gitaristleri arasına giren Al Di Meola’nın performansını canlı izlemek için artık bir şansınız var!

Al Di Meola, 7 Kasım Perşembe akşamı İstanbul’da sahne alacak. Volkswagen Arena’nın ev sahipliği yapacağı etkinlikte dinleyiciler adeta elektrikle buluşacak.

Di Meola’nın enerjisine kapılmak için biletlerinizi şimdiden almayı unutmayın.