MÜZİK

Filmekimi’nin Saklı Cevherleri

15. Filmekimi bugün başladı. Festivalin kıyıda köşede kalmış bazı cevherlerine hala bilet bulabilirsiniz. O zaman cesur, çarpıcı ve farklı birkaç film izleyelim mi?

 Zombi Ekspresi (Train to Busan)

Ne anlatıyor?

Çok çalıştığı için kızını ihmal eden boşanmış bir baba,  kendisini affettirmek için trenle Busan’a anneyi ziyarete götürüyor. Tam o sırada da dünyada zombi salgını başlayacağı tutuyor. Vagon dolusu zombiden kaçarken, bencillik, yaşam mücadelesi ve politik duyarsızlık üzerine bir dolu şey öğreniyorlar.

Neden izlemeli?

O kadar soluksuz bir macera ki, duygusal anlarda bile nefes alacak zaman tanımıyor. Daha önce animasyon filmler çeken Sang-ho Yeon, çizgi romana kayan bir görsellik ve muhteşem görsel efektler kullanmış. Hollywood yakında yeniden çevrimini yapmadan orijinalini izleyin!

 

Train to Busan Official Trailer 2 (2016) - Yoo Gong Movie

Biletini hemen al!

8 Ekim – Atlas

9 Ekim – Rexx

11 Ekim – City’s

15 Ekim – Beyoğlu

21 Ekim – Eskişehir

21 Ekim – Bursa

Psycho Raman

Ne anlatıyor?

60’lı yıllarda Mumbai’de 41 kişiyi öldüren, psikopat seri katil Raman Raghav’dan esinlenen bir polisiye.

Neden gitmeli?

Film Hint yapımı, müzikleri tekno ve bir aşk hikayesi değil polisiye! Bollywood’un bu kadar farklı yüzünü başka nerede görebiliriz ki?

Psycho Raman | Trailer | Español

Biletini hemen al!

9 Ekim – Rexx

13 Ekim – Atlas

14 Ekim – Beyoğlu

Kara Büyü (The Wailing)

Ne anlatıyor?

Kasabaya Japonca konuşan bir yaşlı adamın gelişiyle gizemli cinayetler işlenmeye başlar. İşin içinde büyü mü var, hipnoz mu? Komiser Jong-gu bu kabusu çözmeye çalışırken biz de mısır patlağıyla boğulmamaya çalışıyoruz.

Neden gitmeli?

Ölümcül Takip (Chaser) filmiyle polisiye, macera türündeki ustalığını kanıtlayan Hong-jin Na yine şaşırtıcı bir öyküyle karşımızda! Yönetmen türleri birbirine o kadar güzel karıştırıyor ki neyin nerden çıkacağı, konunun nereye bağlanacağı tahmin edilemez bir hal alıyor. Boş sürprizler yerine kafa karıştıran, ters köşeye düşüren hikayeleri tercih edenler kaçırmasın.

The Wailing Official Trailer 1 (2016) - Korean Thriller HD

Biletini hemen al!

10 Ekim – Rexx

11 Ekim – Atlas

12 Ekim – Beyoğlu

Çatışma (Eshtebak)

Ne anlatıyor?

Hikaye 2013 Mısır Askerî Darbesi sırasında geçiyor. Tamamı bir polis kamyoneti içinde geçen film, çatışma halindeki iki ayrı gruptan, Mursi yanlıları ve ordu destekçilerinden gözaltına alınan insanların aynı yerde kapalı kalması fikrinden yola çıkıyor.

Neden gitmeli?

Mısır’ın Oscar adayı olan Çatışma, taraf tutmayan, orijinal bir drama olarak tanımlanıyor. Mısır’da yaşananların çok yakın tarihimize olan benzerlik/farklılıklarını görmek için iyi bir fırsat olabilir.

Biletini hemen al!

8 Ekim – Rexx

9 Ekim – City’s

10 Ekim – Beyoğlu

12 Ekim – Atlas

Tatlı Rüyalar (Fai Bei Sogni)

Ne anlatıyor?

Annesinin ölümünün yasını tutan  Massimo’nun çocukluğunun sonuyla başlayan öykü yıllar sonra bu travmayı atlatmak için ailesindeki yalanların kökenine inmesiyle gelişiyor. Film gazeteci Massimo Gramellini’nin biyografisinden uyarlanmış gerçek bir hikaye.

Neden gitmeli?

Yönetmen  Marco Bellocchio’nun filmografisi incelikli ve sağlam dramalarla dolu. Ayrıca film orkestral müzik kullanımıyla da övgüler topladı.

Fai Bei Sogni - Scena: Resta Cu'mme

Biletini hemen al!

11 Ekim – City’s

12 Ekim – Atlas

13 Ekim – Rexx

9 Ekim – Ankara

Herkese Karşı (War On Everyone)

Ne anlatıyor?

Kuralları hiç takmayan iki polis 1 milyon kazanabilecekleri bir olaya karışırlarsa ne olur? Kendilerinden daha tehlikeli bir çeteyle karşı karşıya gelen ikili geri adım atmıyor ve herkese savaş açıyor.

Neden gitmeli?

Polisleri canlandıran Alexander Skarsgård ve Michael Peña arasındaki uyum ve kaliteli esprileriyle İngiliz mizahının en güzel yanlarını almış bir hikaye! Ayrıca tekrar söylüyorum: Alexander Skarsgård!

War On Everyone - Official UK Teaser Trailer (2016)

10 Ekim – Beyoğlu

12 Ekim – Atlas

14 Ekim – City’s

16 Ekim – Rexx

9 Ekim – Ankara

22 Ekim – Bursa

Dimdik Ayakta (Rester Vertical)

Ne anlatıyor?

İlhamını kaybeden senarist Léo,  çobanlık yapan bir kadınla birlikte olur. Çok geçmeden kendilerini bir ilişki içerisinde bulurlar ve bir bebekleri olur. Yeni bir film yazmaya çalışırken bir yandan da çocuk büyütmenin zorluklarıyla yüzleşen Léo kendi kabusuna doğru sürüklenir.

Neden gitmeli?

Yazar tıkanıklığı her zaman enteresan bir konudur. Masalsı ama bir o kadar da gizemli bir film.

RESTER VERTICAL Bande Annonce

Biletini hemen al!

10 Ekim – City’s

11 Ekim – Beyoğlu

13 Ekim – Atlas

16 Ekim – Rexx

Köpekler (Câını)

Ne anlatıyor?

Dedesinden kalan arsayı satmak için köyüne dönen Roman, sessizce bu işi halledip hayatına devam etmek ister. Ancak dedesinin yasadışı geçmişini öğrenmesi, bir de üstüne emlakçının ortadan kaybolmasıyla işler gizemli bir hal almaya başlar.

Neden gitmeli?

Eleştirmenler tarafından No Country for Old Men’in Romanya versiyonu olarak nitelendirilen filmin western havası merak uyandırıcı.

Câini | Dogs - Trailer Oficial (2016)

Biletini hemen al!

11 Ekim – City’s 

14 Ekim – Atlas

15 Ekim – Rexx

16 Ekim – Beyoğlu

Korkunun Gölgesi (Under The Shadow)

Ne anlatıyor?

İran-Irak savaşı sırasında Tahran’dan ayrılmayıp evlerinde kalan Shideh ve kızının tek başlarına kaldıkları apartmanda sadece savaş uçaklarından değil, hayaletlerden de kaçmaları gerekir.

Neden gitmeli?

Hayaleti ve ev temasını savaşın ortasındaki bir coğrafyaya uyarlamasıyla bir ilk olabilecek, İngiltere, Ürdün, Katar ortak yapımı bir korku filmi kaç kere sinemalarımıza uğrar ki?

 

Under the Shadow Official Trailer #1 (2016) Horror Movie HD

Biletini hemen al!

13 Ekim – Beyoğlu

14 Ekim – Rexx

15 Ekim – Atlas

Karanlık Görev (The Age Of Shadows)

Ne anlatıyor?

Japon işgali altındaki Kore’de Dürüst Kardeşler adlı bağımsızlık örgütünü çökertmeye çalışan ajan Lee ve Kim’in hikayesi. Görevleriyle arkadaşlıkları arasında kalan ikili casusluğun birinci kuralı olan sadakati sorgulayacakları bir noktaya gelirler.

Neden gitmeli?

Şeytanı Gördüm filmiyle soluksuz bir katil – polis hikayesi anlatan Kim Jee-Woon bu defa 1920’lerde geçen bir casus öyküsü anlatıyor. Güney Kore’de gişe rekorları kıran film aynı zamanda ülkenin Oscar adayı.

 

The Age of Shadows Official Trailer 1 (2016) - Yoo Gong Movie

Biletini hemen al!

12 Ekim – Rexx

13 Ekim – Beyoğlu

15 Ekim – City’s

16 Ekim – Atlas

9 Ekim – Ankara