MÜZİK

Fenerbahçe Ülker Soma için parkede!

13 Mayıs, ülkemiz için kara bir gün olarak tarihe geçti. Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan facia yürekleri dağladı. Resmi rakamlara göre 301 madenciyi kaybettiğimiz bu elim kaza, ülke tarihinin en büyük maden kazalarından biri oldu. Devlet, 3 günlük yas ilan etti. Tüm ülke, kayıplarına ağladı ve ateş sadece düştüğü yeri yakmadı.

Kazanın yaşanmasının ardından Soma’nın ve Somalıların yanında olmak isteyen insanlar, kurumlar ve kuruluşlar; ilk günden itibaren yardımlarını esirgemedi. Yardım kampanyaları çığ gibi büyüdü. İnsanların algısının, farkınladığının ve bilincinin had safhada olduğu şu günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü de Somalıların yanında olmaya devam ediyor.

Fenerbahce Ulker

Beko Basketbol Ligi’ne şampiyonluk parolası ile çıkan Fenerbahçe Ülker, normal sezonu 24 galibiyet 6 mağlubiyet ile tamamladıktan sonra Play-Off çeyrek finalinde Uşak Sportif ile eşleşti. Bu turdaki iki maçı da kazanan Fenerbahçe Ülker, adını yarı finale yazdırdı. Fenerbahçe Ülker’in yarı finaldeki rakibi Pınar Karşıyaka ise nefes kesen çeyrek final mücadelesinde Anadolu Efes’i seride 2-1 geride bırakarak bir üst tura yükseldi. Bu sezon Türkiye Kupası’nı evine götüren İzmir ekibinde de hedef, Ufuk Sarıca yönetiminde yukarıya doğru yakaladığı ivmeyi sürdürmek ve şampiyonluk şansını sonuna kadar kovalamak olacak.

Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka arasındaki Beko Basketbol Ligi Play-Off yarı final ilk maçı, 22 Mayıs Perşembe günü saat 21:00’de Ülker Sports Arena’da oynanacak.

Bu maçı daha da önemli kılan, maçın bilet satışından elde edilecek gelirin, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Somalı çocukların eğitimi için oluşturduğu burs havuzuna aktarılacak olması…

Toplum olarak farkındalık ve yardımlaşma duygularının yoğun olduğu bu dönemde siz de bu maçtaki yerinizi alarak Somalı çocuklara yardım etme fırsatı yakalayabilirsiniz.