MÜZİK

Kâh orada, kâh burada: Erol Evgin Türkiye Turnesi’nde!

Türk pop müziğinin prensi Erol Evgin, TİM Show Center Sahnesi’nde sevenleriyle buluşacak!

‘’Bir de cana can katan o sevdan olmasa, sevdan olmasa’’

Sunucu, oyuncu, mimar ve şarkıcı kimlikleriyle tanıdığımız Erol Evgin, kariyeri boyunca Söyle Canım, Sevdan Olmasa ve Bir de Bana Sor gibi sayısız hite imza attı.

Erol Evgin - Sevdan Olmasa (Official Audio)

1969 yılından beri profesyonel anlamda müzik çalışmalarına devam eden ünlü sanatçı Türkiye Turnesi kapsamında Türker İnanoğlu Maslak Show Center’a geliyor!

Konserin detaylarına geçmeden önce sanatçının kariyer basamaklarını birlikte tırmanalım…

Erol Evgin ve müzik hayatı

1947, İstanbul doğumlu olan Mehmet Erol Evgin, pop ve folklor türlerinde sayısız eser vermiş olan usta bir sanatçı.

İstanbul Erkek Lisesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi prestijli okullardan mezun olan Evgin, tam bir İstanbul beyefendisi. Kariyerine mimar olarak başlayan ancak 1969’da yayımladığı ilk 45’lik plağı Sen – Eski Günler ile müzik sektörüne bomba gibi düşen sanatçı, çok geçmeden ünlü isimlerin de dikkatini çekti.

Erol Evgin - Bir de Bana Sor (Official Audio)

Melih Kibar ve Çiğdem Talu gibi isimlerle çalışma fırsatı yakalayan Erol Evgin, çalışmalarının karşılığını İşte Böyle Bir Şey, Bir de Bana Sor, Sevdan Olmasa ve İçimdeki Fırtına gibi hitlerle aldı. İşte Böyle Bir Şey ve Söyle Canım isimli parçaları ise Altın Plak Ödülü ile taçlandırıldı.

Erol Evgin - İşte Öyle Bir Şey (Official Video)

90’lı yıllarda albüm çalışmalarına kısa bir ara veren Evgin, 2000’lerle birlikte müziğe kaldığı yerden devam etti. İbadetim ve Tüm Bir Yaşam gibi albümlerle pop müziği beslemeye devam eden sanatçı, oyunculuk kariyerinde de oldukça başarılı bir filmografiye sahip.

Beyaz perdede Evgin imzası

Türk pop müziğinin en başarılı isimleri arasında yer alan Evgin, müzikte olduğu kadar oyunculukta da başarılı. 1977’de Meryem ve Oğulları, 1980’de Renkli Dünya, 1985’te Bir İlkbahar Sabahı filmlerinde rol aldı. 1980-1985 yılları arasında ise yazar ve yönetmen koltuğunda Haldun Dormen’in yer aldığı Hisseli Harikalar Kumpanyası ve Şen Sazın Bülbülleri isimli müzikallerde oynadı.

2021 yılında ise Masumlar Apartmanı dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldı. Sanatçının oyunculukta gösterdiği başarı, sunuculuk kariyerine de kapı araladı. 1992-1994 yılları arasında 400 bölüm süren Süper Aile programını sundu. 1995’te ise Erol Evgin Show ismiyle kendi programını yapmaya başladı. 1999-2003 yılları arasında ise Bir Şarkısın Sen isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Öyle ki program milyonlarca izleyiciye ulaşarak Erol Evgin’i 7’den 70’e herkesin sevdiği bir ikon hâline getirdi. Sunuculuk kariyerindeki son projesi ise Benzemez Kimse Sana oldu.

Yıllar boyunca sayısız hit parçaya imza atan ve Türkçe pop sektörünün aranan yıldızları arasına giren Evgin, 2008 Altın Kelebek gecesinde ise Özel Ödül ile onurlandırıldı.

TİM Show Center Sahnesi’nde Erol Evgin rüzgârları

Hit parçalarıyla tüm Türkiye’nin kalbine dokunmayı başaran Evgin, 3 Mayıs Cuma akşamı, TİM Show Center’da sahne alacak!

Erol Evgin’in Türkçe pop müziği parlatan parçalarını dinlerken geçmişe doğru küçük bir tura çıkmaya hazırsanız, biletler aşağıda sizi bekliyor!

Erol Evgin’i canlı dinlemek, işte böyle bir şey