MÜZİK

En İyi Video Oyunu Müzikleri

Video oyunlarının kurgusu ve hikayesi kadar müzikleri de oyuncular üzerinde etkili!

Bazı oyun müzikleri yıllar sonra dinlediğimizde bile bizleri aynı evrene ışınlama gücüne sahip. Geçmişe uzanan küçük bir yolculuğa hazır olun. Birçoğumuz geçmişte bağımlı olduğu oyuna bile geri dönebilir, başlıyoruz!

GTA: San Andreas

Sprey boya sesini duyduğunuz anda hangi oyun olduğunu anlamışsınızdır. GTA: San Andreas’ın müziği bir nesli etkisi altına alarak listemizin başında yer almaya hak kazandı. Oldukça sürükleyici bir hikayeye sahip olan San Andreas, filmleri aratmayacak son sahnesiyle hiç aklımızdan çıkmadı desek yeridir. Ah be Big Smoke…

Crazy Taxi: The Offspring – All I Want

Bizleri bilgisayar başından kaldırmayan o oyun: Crazy Taxi. ABD’nin en çok satan üçüncü Dreamcast oyunu olan Crazy Taxi, adrenalinin tavan yaptığı sürükleyici bir yarış oyunu. Yapım ekibi tarafından seçilen All I Want isimli parça ise oyunun karmaşık ve hareketli atmosferini yansıtıyor.

Red Dead Redemption: Jose Gonzalez – Far Away

Aksiyon ve hedef vurma türündeki western video oyunu 2010’lu yıllara damgasını vurmuştu. Oyun için seçilen müziklerden biri olan “Indie Folk” tarzındaki Far Away isimli şarkı bizleri Vahşi Batı’nın topraklarına sürüklüyor. “Atımı getirin!”

Crysis 2: B.o.B. – New York New York

2011 yılında piyasaya sürülen Crysis 2, ana oyun karakterinin gözünden oynanan(FPS) bir bilim kurgu oyunu. EA’in yayımladığı oyunun müziği ise B.o.B. imzası taşıyor. Oyunun evrenini tamamlayan New York isimli şarkı bizleri şehrin sokaklarına ve karmaşasına davet ediyor.

League of Legends: K/DA – POP/STARS

Son yılların en popüler oyunları arasında yer alan League of Legends, MOBA türü bir strateji oyunu. 2009’da Riot Games tarafından piyasaya sürülen LoL, 3 boyutlu bakış açısı ve 3 farklı oyun modu ile oynanabiliyor. Detaylı evreni ile geniş bir oyuncu kitlesine ulaşan LoL, oyun müzikleriyle de dikkat çekiyor.
K/DA’ya ait POP/STARS isimli parça Madison Beer, (G)I-DLE ve Jaira Burns imzası taşıyor. Hit oyun müzikleri arasında yer alan POP/STARS, 2018 Billboard Digital Song Sales’de bir numaraya yükselme başarısına da sahip.

World of Warcraft: Arthas – My Son

Neal Acree ve Jason Hayes imzası taşıyan Arthas, My Son isimli parça, oyunun karanlık evrenini başarıyla yansıtıyor. 2004 yılında piyasaya sürülen MMORPG türündeki oyun, etkileyici müzikleri ile Azeroth gezegeninin kapılarını aralıyor. 12 milyonu aşkın kullanıcısı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş oyunun müzikleri bugün hala çalma listelerinde yer alıyor.

DOTA 2: Theme Song

2013 yılında piyasaya çıkan Dota 2, ücretsiz, çevrimiçi ve çok oyunculu bir MOBA oyunu. Aynı anda oynanma rekorlarına sahip olan Dota 2, platformların en çok indirilen oyunları arasında yer alıyor. En karmaşık savaş arenası oyunlarından biri olan Dota 2, etkileyici oyun müzikleriyle de öne çıkıyor.

The Last of Us: Theme Song

2013 yılında çıkan The Last Of Us, hayatta kalma, aksiyon ve macera türlerindeki bir Playstation video oyunu. Salgın hastalıkları ve geleceği ele alan bu hikayeli oyunun müzikleri ise sizleri karamsar atmosferin içerisine çekmekte oldukça başarılı. Oyunda kullanılan müziklerin tamamı Gustavo Santaolalla imzası taşıyor. Korkudan çok duygusallık etkisi verilmek üzerine tasarlanan şarkılar, oyunun popülerliğinin artmasında da etkili oldu.

BONUS: Tüm bu popüler oyunlardan önce hepimiz Mario’yla büyüdüğümüz için size bir sürprizimiz var. Super Mario Theme Song’u bir de Remitran imzasıyla dinleyin. İyi eğlenceler. :)

Yukarıda bahsi geçen tüm şarkıları ise Spotify hesabımızdaki çalma listesinden dinleyebilirsiniz.

https://open.spotify.com/playlist/7GSNDbTGnLu7iw9dKjSHqv?si=97bb02cc3dae4881