MÜZİK

En Güzel Yol Şarkıları

Hayaller kurarak yola çıktınız ama korkunç trafikte mi kaldınız? O zaman bu liste tam size göre!

Yolculuğu eğlenceli hale getirmek isteyenlere listemiz aşağıda!

1) Party Rock Anthem – LMFAO

İlk şarkımız bir kaç sene önce dünyanın her yerinde bir numaraya oturan, hatta 2012’de ülkemize de gelen LMFAO’nun en ünlü şarkısı ‘Party Rock Anthem’. LMFAO, Redfoo (Stefan Kendal Gordy) ve SkyBlu (Skyler Husten Gordy) ikilisinden oluşan bir elektro pop grubu. Grup 2006 yılında kurulmuş olsa da ünü son yıllarına doğru kazanmış. Enteresan bir bilgi:  Redfoo, SkyBlu’nun amcası! Yani aslında amca yeğenden oluşuyor grup. :) Yaptıkları müzik genel olarak hep parti teması içerdiği için kendi müzik tarzlarını “parti rock” olarak ifade ediyorlar. İkili, grubun adını ilk önce Sexy Dudes (Seksi Ahbaplar) koymuş fakat daha sonra büyükannelerinin tavsiyesiyle LMFAO olarak değiştirmişler. (Teşekkürler büyükanne…)

LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock

2) On Top of the World – Imagine Dragons

Imagine Dragons olmadan yollara düşülmez. 2013 yılında grubun bir anda patlaması “2013’ün Beklenmedik Çıkışı” olarak nitelendirilmişti. Rolling Stone, Night Visions albümünden “Radioactive”i “Yılın en iyi rock şarkısı” olarak listesine aldı. 2018’de Türkiye’ye gelen Imagine Dragons’un solisti Dan Reynolds, konserine başlamadan önce binlerce hayranının önünde önce Türk bayrağını, ardından da yeri öpmüştü. Reynolds, “İlk kez Türkiye’ye geliyorum ama bunun son olacağını sanmıyorum, muhteşem bir ülke, muhteşem bir şehir burası. İnanılmaz bir kültüre, şahane lezzetlere sahipsiniz. Sizi ve enerjinizi kalpten hissediyorum.” diyerek bize karşı boş olmadığını ifade etmişti :)

 

Imagine Dragons - On Top Of The World (Official Music Video)

 

3) Royals – Lorde

Lorde’den ses çıkmayalı uzun zaman oldu ama ortalığı kasıp kavurduğu dönemleri hatırlıyoruz. Yeni Zelandalı genç müzisyen daha beş yaşındayken bir arkadaşıyla birlikte bir drama kulübüne katıldı, böylece şarkı söyleme ile oyunculuğa olan yeteneği ve ilgisi keşfedildi. Okulda düzenlenen yetenek yarışmasında birinci gelerek buradaki performansının videolarını gönderdiği plak şirketleri tarafından keşfedildi. Böylece on üç yaşındayken Universal Music Group ile bir anlaşma imzaladı. Şarkı yazarlarıyla çalışmaya başladı fakat başarılı olamadı. Yapımcısı bu durumu “Esasında o (Lorde), kendi müziğini kendisinin yazacağını biliyordu fakat yapım kısmında bir uzmanın yardımına ihtiyacı vardı,” şeklinde açıklıyor. Kendi yazdığı ‘Royals’ şarkısıyla iki Grammy kazanmasından yapımcısının haklı olduğunu görüyoruz!

Lorde - Royals (US Version)

4) Sugar – Maroon 5

Herkesin bir Maroon 5 şarkısı vardır. Vokalde Adam Levine, gitarda James Valentine, gitar ve geri vokalde Jesse Carmichael, klavyede PJ Morton, bas gitarda Mickey Madden ve bateride Matt Flynn’den oluşan grup 1995’ten beri müzik yapıyor. İlk albümlerini 2002’de çıkardıktan sonra dillere dolanan şarkılar yapmaya başladılar. Sugar, Moves Like Jagger, Sunday Morning şarkılarıyla klasikler yarattılar. Artık onlar için kültleşmiş grup diyebiliriz.

Maroon 5 - Sugar (Official Music Video)

5) Counting Stars – OneRepublic

OneRepublic grubunun ne kadar başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz fakat bu grubun başarısını bir gecede elde edilen bir başarı olarak görmek büyük bir hata olur. Grubun kurulma hikayesi de tıpkı filmlerdeki gibi. Grubun solisti Ryan Tedder bir arkadaşı sayesinde, yapımcı Timbaland’dan beraber çalışmak için bir davet almış. 21 yaşındaki Tedder işini bırakıp, alet almak için arabasını satmış ve “Timbaland Üniversitesi’nde prodüksiyon 101″ dersine kayıt olmuş. 2002’de Colorado Springs’e dönmüş ve lise arkadaşı gitarist Zach Filkins’i bulmuş. Uzun bir arayışın sonunda Tedder ile Filkins, Drew Brown (gitar), Brent Kutzle (bas, çello) ve Eddie Fisher (davul) ile ilişki kurmuşlar. Hep beraber MySpace sayfası açmışlar ve şarkılarını yayınlamaya başlamışlar. Sitenin en büyük grubu haline geldiklerinde solist Ryan Tedder hariç hepsi çok şaşırmışlar. ”Aniden bir şarkımız yüzünden intihardan vazgeçtiklerini veya anne-babalarının boşanmasına katlanma gücü bulduklarını söyleyen gençlerden mesajlar almaya başlamıştık. Sonunda dinleyicimize ulaşabilmiştik. Kendimize ‘artık bırakamayız’ dedik.” diyor OneRepublic. O günden beri sürekli çalışan grubu Grammy adaylığına kadar taşıyan da bu hırsları olabilir!

OneRepublic - Counting Stars

Trafikte bu şarkılar konforunuzu arttırmaz fakat yolu daha çekilir hale getirebilir. Bu şarkılar dışında kesintisiz bir “Road Trip” listesi isteyen varsa, şu yazıdan ulaşabilir.

Eğer yolu daha konforlu ve ekonomik hale getirmek istiyorsanız ve siz de tatile araç kiralayarak gidenlerdenseniz, bu yazın modasına uyup karavan kiralayabilirsiniz. Avis, bu konuda size pek çok alternatif sunuyor, mutlaka inceleyin.

İyi yolculuklar!

“Bu içerik Alara Maltepe tarafından yazılmıştır.”