MÜZİK

Eğlence Garantili: Pink Martini Konseri

Pink Martini Avrupa Turnesi kapsamında İstanbul’a geliyor!

10’dan fazla üye, dil ve tarz. Dünya müziğinin en ikonik temsilcisi Pink Martini ile buluşmaya hazır mısınız?

Geniş repertuvar ile dünya müziğini harmanlayan kolektif bir ekip!

Pink Martini, piyanist Thomas M. Lauderdale tarafından 1994 yılında Oregon’da kuruldu. Avrupa klasiği, lounge, latin müziği ve cazı harmanlayarak özgün bir tarz elde eden grubun stili ise ‘’Vintage music’’.

Unutulmaz bir çıkış ve hız kesmeden devam eden başarı öyküsü

Avrupa’daki ilk sahne deneyimlerini Cannes Film Festivali ile gerçekleştiren Pink Martini, müzik sektörüne hızlı bir giriş yaptı. 2003 yılına kadar Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkede sahne alan grup, farklı orkestralara da konserlerde eşlik etti.

Harmanladıkları birçok tarz ile dünya müziği olarak nitelendirebileceğimiz performanslar sergileyen grubun kilit noktası ise hiç kuşkusuz şarkı sözleri. Pink Martini; İspanyolca, Japonca, Arapça, Yunanca, Portekizce, İtalyanca, Fransızca ve Türkçe gibi 10’dan fazla dilde şarkı seslendiriyor.

Milyonları aşan satış rekorları ile Pink Martini’nin ilk stüdyo albümü: Sympathique

Pink Martini ilk stüdyo albümleri olan Sympathique’i 1997 yılında piyasaya sürdü. Orkestranın kendi firması olan Heinz Records tarafından çıkarılan albüm, yaklaşık 1.3 milyon satışa ulaştı.

Pink Martini - Sympathique [HD]

İkinci stüdyo albümleri ise Hang on Little Tomato ismi ile 2004 yılında yayımlandı. 7 yıllık bir aranın ardından geri dönen Pink Martini, başarılı albümleri ile birçok filmde ve dizide yer aldı. Mr. & Mrs. Smith, The Sopranos, Sherlock ve Parks and Recreation Pink Martini’ye yer veren ünlü yapımlardan sadece bazıları.

Altın ve platin plaklar ile dolu bir müzik kariyeri:

12 üyeden oluşan orkestranın, kalabalık kadrosu ile küçük sahnelerde yer bulmakta zorlandığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla rotaları büyük sahnelere yöneldi. Büyük sahnelerde performans sergileyen kolektif ekip, 2005 yılının ardından geniş hayran kitlelerine seslenmeye başladı. 2007 yılında piyasaya sürülen Hey Eugune isimli albümleri ise Pink Martini’nin dönüm noktası oldu. Billboard 200 listesine 30. sıradan giriş yapan grup, altın ve platin plak geleneğine bir yenisini ekledi.

‘’Hey Eugene, do you remember me?’’

Çok dilli müziğin Pink Martini için kaçınılmaz olduğunu dile getiren üyeler, Amerika’nın çok kültürlü yapısını da başarıyla temsil ediyor. Tüm dillere, tüm dinlere, tüm ırklara ve yaşlara seslenen orkestra, dünya çapındaki sahnelerde müziğin evrenselliğini göstermeye devam ediyor.

Sırada Harbiye var

‘’Aşkım bahardı / Ümitler vardı / Sen gittin diye / Gönlüm karardı ‘’

Hey Eugune ile yükselişe geçen Pink Martini; Splendor in the Grass, Joy to the World, Get Happy ve 1969 gibi 10 başarılı albüm çalışması yayımladı. Son stüdyo albümleri olan Je Dis Qui’de Aşkın Bahardı isimli Türkçe bir şarkıya da yer verdi.

Kendilerini müzik arkeologları olarak tanımlayan Pink Martini üyeleri Türk sevenlerine yeni bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

Pasion Turca Organizasyonu ile gerçekleşecek olan etkinlikten önce Pink Martini’nin en sevilen şarkılarını seçerek oluşturduğumuz Spotify listesine göz atmayı unutmayın.

https://open.spotify.com/playlist/4uPh5ABte73fnLJh2SUJmu?si=f3ff3cc1739a421f

Müzik arkeologlarının nefes kesen performanslarına tanıklık etmek ve rüya gibi bir atmosfere dalmak için Avrupa turnesinde Pink Martini’ye eşlik edin! Dillerin kucaklaştığı Pink Martini, müziği ile İstanbul’u kucaklamaya hazır!